ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έργα εκατομμυρίων υλοποιούνται στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού

Μεταξύ αυτών είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολυδύναμο Κέντρο

ΚΥΠΕ

Έργα εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού της επαρχίας Λάρνακας, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου, προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Πολυδύναμο Κέντρο.

Πρόσθεσε ότι «μεταξύ των έργων που ολοκληρώθηκαν είναι αυτό της ανάπλασης του κεντρικού πυρήνα της Δρομολαξιάς, με την κυκλοφορία η οποία είχε διακοπεί για αρκετούς μήνες, λόγω των εργασιών, να βρίσκεται πλέον στους κανονικούς ρυθμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάπλαση περιλάμβανε δημιουργία πλατείας και τοποθέτηση πλακόστρωτου, υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, έργο που στοίχισε μαζί με τον χώρο στάθμευσης γύρω στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το διάστημα, συνέχισε, «βρίσκεται στο τελικό στάδιο το έργο της ανακαίνισης, επέκτασης και ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Μεγάρου».

Πρόσφατα, είπε, «υπογράφηκαν τα συμβόλαια για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για 30 – 35 αυτοκίνητα, παρά το Δημοτικό Μέγαρο ενώ εντός Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή του, προς εξυπηρέτηση του κοινού».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου «προκηρύχθηκαν επίσης οι προσφορές για τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η οποία θα εξυπηρετεί τόσο το Δήμο μας όσο και αυτόν που θα προκύψει από τις συνενώσεις τον Ιούνιο του 2024».

Η Βιβλιοθήκη θα στεγαστεί σε ένα μοντέρνο κτίριο της πρώην ΣΠΕ Δρομολαξιάς, το οποίο ήρθε στην κυριότητα του Δήμου μετά από αρκετούς αγώνες, ανέφερε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε ότι «στο κτίριο θα υπάρχουν βιβλία αλλά θα λειτουργεί και ως ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με χώρους για παιδιά, έφηβους και ενήλικες. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν χώροι για διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις, ενώ οι εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου».

Ανέφερε ακόμα ότι «ένα άλλο έργο που προγραμματίζεται είναι το Πολυδύναμο Κέντρο στο Μενεού, οι προσφορές του οποίου έχουν ήδη προκηρυχθεί, με κόστος γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το Κέντρο θα εξυπηρετεί εναλλακτικές μορφές υγιούς απασχόλησης των νέων και όχι μόνο, αφού θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου για τις διάφορες δραστηριότητες τους, καθότι διαθέτει αρκετές αίθουσες».

Επίσης υπάρχει «αίθουσα χωρητικότητας 250 περίπου ατόμων για την πραγματοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων. Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά Κονδύλια και συγκεκριμένα από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Θάλεια» είπε ο κ. Ανδρονίκου εκφράζοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση του για την επιτυχία αυτής της χρηματοδότησης αφού, όπως εξήγησε «τα δύο εκατομμύρια ευρώ είναι ένα εξαιρετικά μεγάλο κονδύλι για τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «τρέχουν ταυτόχρονα διάφορα άλλα μικρά έργα όπως τη δημιουργία ενός πάρκου με τοποθέτηση πολυπαιχνιδιών και άλλων παιχνιδιών για παιδιά σε μια νέα οικιστική περιοχή που βρίσκεται πίσω από το παλαιό κοιμητήριο Δρομολαξιάς. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου θα εξυπηρετήσει τις νέες οικογένειες και τα παιδιά τους που κατοικούν στη περιοχή προσφέροντας τους χαλάρωση και παιχνίδι».

Σημείωσε ακόμα ότι «υπογράφηκαν επίσης τα συμβόλαια για τη δημιουργία Μνημείου Πεσόντων της Κοινότητας Δρομολαξιάς, στον περίβολο της παλαιάς εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Επίσης τρέχουν οι εργασίες αναπαλαίωσης της παλαιάς εκκλησίας του Τιμίου Προδρόμου και έχουμε ήδη μιλήσει με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφειάδη προκειμένου η εκκλησία να ενταχθεί στο Τμήμα Αρχαιοτήτων, με στόχο να την επαναφέρουμε στην αρχική της μορφή αφού, είναι μια πολύ παλαιά εκκλησία με ένα υπέροχο καμπαναριό και άλλα στοιχεία».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «ταυτόχρονα συνεχίζουν οι εργασίες για αναπαλαίωση της μικρής εκκλησίας Αγίου Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Μενεού, με τον Δήμο να συνεισφέρει στην τοπιοτέχνηση των γύρω χώρων».

«Όλες αυτές οι εργασίες θα αναδείξουν τόσο τη συγκεκριμένη εκκλησία όσο και την παλαιά εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου και θα τις καταστήσουν πιο όμορφες και επισκέψιμες καθότι θα τις επαναφέρουμε στην αρχική τους μορφή και θα αποτελέσουν στολίδι για το Δήμο Δρομολαξιάς - Μενεού», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση