ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίτροπος Στυλιανίδης - Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για τις Μπαχάμες

«Ο τυφώνας Dorian έχει αφήσει ένα μεγάλο ίχνος καταστροφής με πολλούς θανάτους»

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για την ανακούφιση του πληθυσμού που επλήγη από την καταστροφική κατεγίδα και τον τυφώνα Dorian στις Μπαχάμες, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης. Η χρηματοδότηση αφορά επείγουσες ανάγκες όπως καταφύγιο, νερό, υγιεινή και τρόφιμα.

"Ο τυφώνας Dorian έχει αφήσει ένα μεγάλο ίχνος καταστροφής με πολλούς θανάτους και αφήνοντας σπίτια σε ερείπια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, βοηθώντας τους ανθρώπους επί του εδάφους. Οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί από αυτή την τραγωδία και με τις αρχές της Μπαχάμες και γενναίους πρώτους διασώστες στο θέατρο των επιχειρήσεων. Η ΕΕ είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια", δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Συντονισμού για την Επείγουσα Ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές των Μπαχάμες για να παρακολουθεί την κατάσταση και να διοχετεύει περαιτέρω βοήθεια της ΕΕ. Επιπλέον, η Κομισιόν έχει αναθέσει σε εμπειρογνώμονα στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας να διενεργήσει μια ταχεία εκτίμηση των αναγκών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση