ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επίτροπος Προσωπικών Δεδομένων: Διερευνά παράπονα για βίντεο Μονής Αββακούμ

Τι δήλωσε

Διερευνά παράπονα εμπλεκομένων που απεικονίζονται στα βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν στο θέμα της Μονής Αββακούμ και έχουν κατατεθεί ενώπιον της, ανέφερε, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Όπως είπε, δεν θα προβεί σε δημόσιες δηλώσεις για την υπόθεση όσο διαρκεί η διερεύνηση των παραπόνων, ενώ σημείωσε ότι αναμένει απαντήσεις και από την Αστυνομία και από άλλους εμπλεκόμενους. Το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα δημοσιευτεί με την ολοκλήρωσή της.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Επίτροπος είπε ότι ο ήχος από βιντεοσκόπηση γενικά απαγορεύεται, καθώς έχει κριθεί από πολλές αποφάσεις ότι είναι παρεμβατικός. «Άλλο όμως η νομιμότητα της συλλογής, άλλο η νομιμότητα της χρήσης και άλλο η αξιολόγηση του υλικού που θα γίνει από τις αρμόδιες αρχές», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι η αποδεκτικότητα και η αποδεικτικότητα του υλικού θα κριθεί από το Δικαστήριο.

Όσον αφορά τη βιντεοσκόπηση, είπε ότι απαγορεύεται σε δημόσιους χώρους, οι οποίοι καθορίζονται από την προσέλευση του κοινού.

Εξάλλου, σημείωσε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων δεν είναι απόλυτη. «Ο λόγος που συζητούμε σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει παραβίαση ή όχι, είναι επειδή (το δικαίωμα της προστασίας) επιδέχεται και περιορισμό και εξαιρέσεων", ανέφερε, δίνοντας ως παράδειγμα το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια, τα οποία, όπως είπε, υπερισχύουν της ιδιωτικότητας. Σημείωσε πως ως εκ τούτου η κάθε περίπτωση εξετάζεται ξεχωριστά.

Πρόσθεσε ότι όταν το ζήτημα αφορά δημόσια πρόσωπα δεν επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως, εκτός αν γίνεται κάτι εξόφθαλμο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ίδια επενέβηκε μόνο όταν απεικονίζονταν τρίτα πρόσωπα, και έπειτα από παρέμβασή της προς τα Μέσα, τα συγκεκριμένα βίντεο κατέβηκαν, σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση