ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστρέφουν αύριο στην Κύπρο οι μαθητές

Καλά στην υγεία τους

Επιστρέφει αύριο το απόγευμα στην Κύπρο η ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο ύστερα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιταλικές Αρχές για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, ματαιώθηκε.

Όλη η αποστολή είναι καλά στην υγεία τους, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηλίας Μαρκάτζιης και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου.

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε χθεσινή ανακοίνωση του, ανεφερε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηλίας Μαρκάτζιης είπε ότι η ομάδα μαθητών/μαθητριών και οι καθηγητές τους αναχωρούν αύριο, στις 11 το πρωί, τοπική ώρα, από το Μιλάνο και έρχονται Κύπρο μέσω Αθηνών.

Το Υπουργείο Παιδείας, συνέχισε, είναι σε συνεχή επαφή με την αποστολή.

«Δεν νοιώθουν τον πανικό που μας περιγράφουν διάφοροι ότι υπάρχει στο Μιλάνο. Αλλά τηρούν όλα τα μέτρα ασφάλειας που πρέπει να τηρούν, με μάσκα, μακριά από κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο, απολυμάνσεις, κ.λπ. Θεωρώ πως ό,τι μπορεί να γίνει, γίνεται. Οπότε αναμένουμε εμείς με το καλό να φθάσουν στην Κύπρο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μαρκάτζιης είπε ότι η ομάδα αποτελείται από μαθητές Τεχνικής Εκπαίδευσης του Κλάδου Γραφικών Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού. «Είχε διευθετηθεί με ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο της Ιταλίας πάνω σε αυτά τα θέματα και τους ετοίμασε ένα πρόγραμμα επισκέψεων, διδασκαλίας, κ.λπ., που θα ήταν πολύ χρήσιμο για αυτούς τους μαθητές, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί γιατί έκλεισε το Πανεπιστήμιο», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι η αποστολή, η οποία αποτελείται από 12 μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, μετέβησαν στο Μιλάνο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, όπου θα έμεναν δύο εβδομάδες για να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα, αλλά μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο των Πανεπιστημίων και ότι κάποιες περιοχές μπήκαν σε καραντίνα, κρίθηκε αναγκαίο και προληπτικά από το Υπουργείο Παιδείας να τους καλέσει να επιστρέψουν πίσω.

«Αναμένουμε ότι θα επιστρέψουν αύριο από το Μιλάνο», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι έχουν συνομιλήσει με κάποιους γονείς, οι οποίοι φυσικά ανησυχούν.

«Όμως όλη η αποστολή είναι καλά στην υγεία τους. Λαμβάνουν και οι ίδιοι με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κάποια προληπτικά μέτρα. Ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλα καλά, να επιστρέψουν αύριο πίσω, να μην υπάρξουν οποιεσδήποτε άλλες αρνητικές συνέπειες, να επιστρέψουν και πίσω στις σχολικές τους μονάδες και να λήξει το θέμα», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, με την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο και οι μαθητές θα τύχουν ιατρικού ελέγχου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Εάν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει συμπτωματολογία, θα τους δοθούν οδηγίες για αυτό-παρακολούθηση και συστάσεις για κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να παρέλθει περίοδος 14 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο διερεύνησης για ύποπτο περιστατικό και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X