ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλασμός Κυρίου - Έντονες βροχές, πλημμύρισαν δρόμοι (vids)

Συνιστά προσοχή η Αστυνομία

 Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στην Επαρχία Αμμόχωστου. Όπως θα δείτε και στα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι βροχές είναι έντονες ενώ δρόμοι πλημμύρησαν.  

Θυμίζουμε πως η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης 19/11.

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής 

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, αναφέρει ότι «η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην Επαρχία Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε συνολικά σε τρία περιστατικά για άντληση όμβριων υδάτων στο Δήμο Παραλίμνιου, Δερύνειας και Σωτήρας. Επίσης υπήρξαν κλήσεις για πλημμυρισμένους δρόμους και περί τούτου ενημερώθηκαν για διεκπεραίωση και άνοιγμα των φρεατίων οι τοπικές αρχές».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Σε πολλές περιοχές της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου (Παραλίμνι, Σωτήρα, Λιοπέτρι, Αυγόρου κ.ά), επικρατούν έντονες βροχοπτώσεις, πτώση κεραυνών και οι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί και επικίνδυνοι. Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Κίτρινη προειδοποίηση 

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ σήμερα Πέμπτη 19/11 η ώρα 4 το απόγευμα μέχρι και αύριο Παρασκευή 20/11 στις 4 το απόγευμα.

Ισχυρές καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν την περιοχή ενώ η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Το δελτίο καιρού

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται, µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά αναµένεται σταδιακή βελτίωση.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος, ενώ δεν αποκλείεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή, και σταδιακά µικρή άνοδο µέχρι την Κυριακή, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X