ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισοδιακή καταδίωξη: Έσπρωξε τον αστυνομικό για να αποφύγει τη σύλληψη

Ελεγχοι υποστατικών, τροχαίες καταγγελίες και παράνομη κατοχή ναρκωτικών στην επαρχία Αμμοχώστου

ΚΥΠΕ

Ελέγχους σε 115 υποστατικά από τους οποίους προέκυψαν 41 καταγγελίες για διάφορα αδικήματα, διενεργήθηκαν από την ΑΔΕ Αμμοχώστου το πενθήμερο 12 – 16 Αυγούστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου (ΑΔΕ) «στο πλαίσιο των καθημερινών σχεδίων ενεργείας που ετοιμάζει η ΑΔΕ Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις». Στις επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν στις περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας μεταξύ των ημερομηνιών 12 μέχρι 16 Αυγούστου, συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου, Τροχαίας Αρχηγείου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ.

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 115 υποστατικά και ελέγχθηκαν 166 πρόσωπα, ενώ προέκυψαν 41 καταγγελίες τρεις εκ των οποίων αφορούσαν λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, 11 για λειτουργία υποστατικού κατά παράβαση ωραρίου κλεισίματος, 7 για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και 6 για λειτουργία υποστατικού και πώληση οινοπνευματωδών ποτών κατά παράβαση των όρων αδείας. Ακόμα 12 από τις καταγγελίες αφορούν λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια εκπομπής ήχου από την αρμόδια αρχή, μία για οχληρία κατά παράβαση των ωρών κοινής ησυχίας (0030-0600) και μία για παράνομη πλανοδιοπώληση».

Σημείωσε ακόμα ότι «έγιναν επίσης 141 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 60 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίος προέκυψαν 13 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης».

Επιπλέον συνέχισε ο κ. Θεοδούλου «στο πλαίσιο των ελέγχων της αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 6 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίο εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς την σχετική άδεια εκ των οποίων ένας διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Δημοκρατία. Οι εργοδότες των συγκεκριμένων ατόμων κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κληθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο».

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Αστυνομίας «διερευνήθηκε μία σύλληψη νεαρού ηλικίας 28 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας ο οποίος εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα της Δευτέρας 15 Αυγούστου, να περιφέρεται ύποπτα στην οδό Αγίας Μαύρης στην Αγία Νάπα. Ο νεαρός ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομίας και από έρευνες διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Δημοκρατία και πληροφορήθηκε ότι θα συλληφθεί».

Ωστόσο ο «28 χρόνος έσπρωξε τον αστυνομικό για να αποφύγει τη σύλληψη και τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να καταδιωχθεί και να ανακοπεί σε κοντινή απόσταση. Ακολούθως οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου».

Οπως είπε ο κ. Θεοδούλου «έγιναν επίσης έξι συλλήψεις για υποθέσεις παράνομης κατοχής ναρκωτικών. Συγκεκριμένα γύρω στις 22.10 της Παρασκευής 12 Αυγούστου, νεαρός ηλικίας 23 ετών από το Ηνωμένο Βασίλειο συνελήφθη στην Αγία Νάπα αφού στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα σακουλάκι με κοκαΐνη 0,3 γραμμαρίων».

Εξάλλου δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου 13 Αυγούστου, συνελήφθη νεαρός ηλικίας 23 ετών στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα σακουλάκι με κοκαΐνη 0,3 γραμμαρίων. Σε άλλη περίπτωση και γύρω στις 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Αυγούστου συνελήφθησαν στην Αγία Νάπα δύο νεαροί 19 και 20 ετών στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν ένα χειροποίητο τσιγάρο που περιείχε φυτική ύλη κάνναβη αναμιγμένη με βιομηχανοποιημένο καπνό μήκους 9 εκατοστών και ένα νάιλον σακουλάκι το οποίο περιείχε φυτική ύλη- κάνναβη βάρους 0,3670 γραμμαρίων.

Ο κ. Θεοδούλου είπε ακόμα ότι «γύρω στις 02.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Αυγούστου, συνελήφθη στην Αγία Νάπα νεαρός ηλικίας 26 ετών στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ποσότητα φυτικής ύλης- κάνναβη βάρους 0,3685 γραμμαρίων. Εξάλλου γύρω στις 01.20 της Δευτέρας 15 Αυγούστου συνελήφθη επίσης στην Αγία Νάπα νεαρή ηλικίας 28 ετών στην κατοχή της οποίας εντοπίστηκε ένα χειροποίητο τσιγάρο μήκους 4 εκατοστών που περιείχε κάνναβη.

Σημειώνεται ότι για όλες τις υποθέσεις των ναρκωτικών οι συλληφθέντες κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου σε δύο περιπτώσεις, συνελήφθησαν τουρίστες ηλικίας 23 και 31 ετών αντίστοιχα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις μέθης, ανησυχίας, διασάλευσης της ειρήνης, δημόσιας εξύβρισης, επίθεσης εναντίον αστυνομικών και αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη. Η μία σύλληψη έγινε γύρω στις 22.50 της Παρασκευής 13 Αυγούστου στον Πρωταρά και η δεύτερη γύρω στις 04.45 τα ξημερώματα της Δευτέρας 15 του μήνα στην Αγία Νάπα.

Ανέφερε επίσης ότι αναμένεται εντός της ημέρας οι δύο συγκεκριμένες υποθέσεις, τις οποίες διερεύνησαν οι Αστυνομικοί Σταθμοί Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, να καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Σημειώνεται ότι «οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X