ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Χαμός στο μνημόσυνο του Γρίβα - Επεισόδια μεταξύ οπαδών

Ζημιές σε οχήματα

24news team

Με άγρια επεισόδια και συμπλοκές σημαδεύτηκε το μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό, το πρωί της Κυριακής (22/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα συγκρούστηκαν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας διάφορα αντικείμενα.

Όπως πληροφορούμαστε, με το που έφθασαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ξεκίνησε ένταση, διαπληκτισμός και πετροπόλεμος ενώ στο σημείο βρισκόταν αστυνομική δύναμη, η οποία προσπαθούσε να επιβάλει την τάξη.

Η χαώδης κατάσταση συνεχίστηκε και στους δρόμους της περιοχής του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, στην προσπάθεια να βάλουν τέλος στα έκτροπα έκαναν ρίψη δακρυγόνων και με την πάροδο λίγων λεπτών οι οπαδοί αποχώρησαν.

Μέλη της αστυνομίας έχουν συλλέξει από την περιοχή των επεισοδίων τεκμήρια και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για εντοπισμό των δραστών. Από τα σοβαρά επεισόδια έχει τραυματιστεί αριθμός αστυνομικών και έχουν προκληθεί ζημιές σε αυτοκίνητα, προθήκες καταστημάτων και κάδους σκουπιδιών.

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-1959 μέσα από ανάρτησή τους προ ημερών είχαν προειδοποιήσει για ταραξίες ενώ καλούσαν τις Αρχές να λάβουν μέτρα.

Αυτούσια η ανάρτηση

«ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ
ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ
Σύμφωνα με πληροφορίες των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α., κατά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Αρχηγό της ΕΟΚΑ Γεώργιο Γρίβα Διγενή της Κυριακής 22 Ιανουαρίου2023 στον χώρο του κρησφύγετου και του τάφου του στη Λεμεσό υπάρχει πρόθεση από υποκινούμενους ταραξίες για δημιουργία αναταραχής, ενώ πριν από το μνημόσυνο υπάρχει πρόθεση βεβήλωσης του τάφου του Αρχηγού. Οι αγωνιστές καταγγέλλουν και μεταδίδουν τις πληροφορίες και καλούν τις Αρχές να λάβουν τα δεοντα και να επαγρυπνούν προς αποφυγή δυσαρέστων συνεπειών από τέτοιου είδους επιδιώξεις.
Δεν είναι νοητό οι αγωνιστές να πορευθούν στην επιμνημόσυνη τελετή με ρόπαλα για να αντιμετωπίσουν τα υποκινούμενα όργανα που όσο κι αν προσπάθησαν τόσα χρόνια δεν κατόρθωσαν να παρεμβληθούν στον δημόσιο βίο.
Είναι οφειλή των αρμοδίων να μεριμνήσουν για την πρόληψη παρεκτροπών εν τη γενέσει τους και τη διαφύλαξη της ηρεμίας σε ώρες που ο εχθρός και οι χρόνιοι συνεργοί του ετοιμάζονται να κτυπήσουν συνωμοτικά τις κινήσεις απελευθέρωσης. Αλλά και οι αγωνιστές, και βέβαια ο Λαός, οφείλουν να επαγρυπνούν για την αποτροπή διχαστικών αφορμών που επιδιώκονται συνωμοτικά από εισαγόμενα τυχοδιωκτικά μυαλά και σκοτεινές παραπολιτικές δραστηριότητες.
Ας έχουμε δε υπ’ όψιν ότι αν αντιδρούσαμε το 1958 δεν θα πέφταμε στην παγίδα της Ζυρίχης, δεν θα μας προλάβαιναν τα γεγονότα των Χριστουγέννων του 1963, δεν θα μας σκλάβωναν οι επιδρομείς του Ετζεβίτ το 1974, δεν θα μας εξέπλητταν οι ψευδοκρατικές απόπειρες του δαιμόνιου Ντενκτάς το 1983».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση