ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια Λευκωσίας: Πειθαρχική εναντίον ΜΜΑΔίτη για το κράνος

Την υπόθεση ανέλαβε το ΤΑΕ Αρχηγείου

24news team

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, ξεκίνησαν έρευνα εναντίον αστυνομικού της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), ο οποίος το περασμένο Σάββατο (13/2) εκτελούσε καθήκοντα στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία και αυτή επισκιάστηκε από επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και πολιτών.

Εναντίον του εν λόγω αστυνομικού, αναμένεται να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος. Συγκεκριμένα, μετά από φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την διαδήλωση και αφού προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση επί αυτού, διαπιστώθηκε ότι ο ΜΜΑΔίτης είχε καλυμμένους τους αριθμούς που έφερε στο κράνος του.

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, παρέλαβαν το κράνος του ΜΜΑΔίτη σε μια προσπάθεια διερεύνησης της υπόθεσης.

Θυμίζουμε ότι, ανακοινώθηκε ο διορισμός τεσσάρων ποινικών ανακριτών για να διερευνήσουν τους ισχυρισμούς για άσκηση υπέρμετρης βίας από μέλη της Αστυνομίας το Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λευκωσία, αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ). Σημειώνεται ότι όλοι είναι εν ενεργεία Δικηγόροι.

Το κράνος του αστυνομικού που λήφθηκε από μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου για έρευνα, σημειώνεται ότι θεωρείται ως τεκμήριο στην σκηνή που συνέβησαν τα γεγονότα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση