ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επεισόδια Λεμεσού: «Είναι ντροπή... τρέχει μόνο η Αστυνομία»

Η ηγεσία της Αστυνομίας στέκεται δίπλα από τα μέλη της, λέει στο 24news ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Ο κακός χαμός έγινε το βράδυ της Αναστάσεως στη πόλη και επαρχία Λεμεσού, όπου θα μπορούσε να θρηνούσαμε και θύματα, λόγω ρίψης μολότοφ σε περιπολικό στην περιοχή Αγίου Νικολάου, στο οποίο επέβαιναν αστυνομικοί, που ευτυχώς κατάφεραν να εξέλθουν πριν τυλιχθεί στις φλόγες.

Εμπρησμοί οχημάτων, πετροβολισμοί, φωτιές σε ελαστικά και άλλα εύφλεκτα υλικά, οχλαγωγία με ρίψη κροτίδων και βανδαλισμοί, διαμόρφωσαν το σκηνικό, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν οι αστυνομικοί. 

«Είναι λυπηρό άτομα νεαρής ηλικίας να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο», ανέφερε αρχικά στο 24news ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, κ. Χρίστος Ανδρέου, κληθείς να σχολιάσει τα εν λόγω επεισόδια.

«Άτομα 15 - 16 ετών, σε περίοδο lockdown βρίσκονται έξω μέχρι το ξημέρωμα έχοντας στη κατοχή τους διάφορα επικίνδυνα αντικείμενα και δεν ασχολείται κανείς. Ούτε οικογένειες, ούτε σχολεία… Τρέχει μόνο η Αστυνομία» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, ξέρουμε ότι τις περισσότερες φορές κρύβονται ανήλικοι πίσω από τέτοιες συμπεριφορές».

Ενδεικτικό ότι στο πλαίσιο πάταξης του φαινομένου της νεανικής παραβατικότητας, κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, συνελήφθησαν 22 συνολικά άτομα. Οι συλλήψεις αφορούσαν κυρίως νεαρά πρόσωπα, αφού 19 από τους συλληφθέντες, ήταν ηλικίας από 15 μέχρι 22 ετών (Δες ΕΔΩ).

Όσον αφορά τη διερεύνηση του περιστατικού, ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι ήδη ανακρίθηκαν κάποια πρόσωπα, ενώ έγιναν και σχετικές έρευνες. Τα επεισόδια διερευνά μάλιστα ειδική ανακριτική ομάδα, εξήγησε, ενώ σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει προκύψει οτιδήποτε.

«Είναι δύσκολη η διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων, αν δεν υπάρχει μαρτυρία από το σημείο. Αξιολογούνται πληροφορίες όμως» είπε.

Τα μέλη της Δύναμης, έχουν την στήριξη της Ηγεσίας της Αστυνομίας, σημείωσε ο κ. Ανδρέου. «Πρωταρχικός στόχος και σκοπός είναι η ασφάλεια και η ευημερία των μελών και αυτό φαίνεται από τη δράση μας».

Ενδεικτικά ο κ. Ανδρέου αναφέρθηκε στις προσλήψεις που γίνονται από πλευράς Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, ώστε να ενδυναμωθεί το προσωπικό και να καλυφθούν κενές θέσεις, τις αναβαθμίσεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και άλλα.

Επίσης, καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έγινε για αναβάθμιση του αντιοχλαγωγικού στόλου, για το οποίο είπε ότι επικρίθηκε από πολλούς η Αστυνομία.

Θυμίζουμε ότι για τα όσα διαδραματίστηκαν τις ημέρες της Μεγάλης Βδομάδας, με αποκορύφωμα το βράδυ της Αναστάσεως, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος – ΙΣΟΤΗΤΑ, τοποθετήθηκε σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Στράφηκε με μένος και μίσος όλη η νεανική παραβατικότητα αλλά και εγκληματικότητα απέναντι στα Σώματα Ασφαλείας».

Αναφέρει επίσης: «Όποτε η Αστυνομία επέβαλλε την τάξη με ανάλογη βία, κατακρίθηκε και κάποιοι έσπευδαν να οριστούν ποινικοί ανακριτές για τυχόν ευθύνες» και «τώρα βιώνουμε την απόλυτη αναρχία».

«Θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, πριν βάψουν τα χέρια τους με το αίμα των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να λάβει «πρωτοφανή μέτρα ως Κλάδος και ως συντεχνία» γιατί δεν θέλει άλλους νεκρούς αστυνομικούς και πυροσβέστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση