ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επ. Πάφου: Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά και ηλιακούς θερμοσίφωνες

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κανναβιού

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστησαν δύο κτηνοτροφικά υποστατικά στο χωριό της Λαπηθιού που συνορεύει με την κοινότητα Κανναβιού της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κανναβιού Αβραάμ Αβραάμ.

Σε δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ ο κ. Αβραάμ ανέφερε πως τα δύο κτηνοτροφικά υποστατικά, οι ιδιοκτήτες των οποίων διαμένουν στην κοινότητα Κανναβιού, υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Σάββατο την Επαρχία Πάφου.

Ο κ. Αβραάμ ζήτησε την στήριξη της πολιτείας, ενώ οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των υποστατικών σημείωσαν πως οι ζημιές που υπέστησαν τα κτηνοτροφικά τους υποστατικά δεν μπορούν να καλυφθούν από τους ίδιους. Όπως ανέφερε ο κ. Αβραάμ οι τσίγκοι των υποστατικών τους μετακινήθηκαν από την θεομηνία και τα ζώα έμειναν στα χωράφια.

Ο κοινοτάρχης Κανναβιούς ανέφερε πως οι κτηνοτρόφοι των δύο υποστατικών που είναι ηλικίας 50 ετών κατέγραψαν τις ζημιές με το πρώτο φως της ημέρας, ανάμεσα στις οποίες είναι και καταστροφή των αυτομάτων συστημάτων αρμέγματος, αλλά και γενικά του εξοπλισμού τους.

Στο μεταξύ από τους σφοδρούς ανέμους που έπληξαν χτες την Επαρχία Πάφου προκλήθηκαν ζημιές κατά την διάρκεια της νύχτας σε οροφές κτηρίων, κυρίως σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, στην περιοχή του Δήμου Πέγειας αλλά και του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Εξάλλου οι πυροσβεστικοί σταθμοί Πάφου ανταποκρίθηκαν στην διάρκεια της νύκτας σε τέσσερις κλήσεις για μετακίνηση δέντρων που έπεσαν σε δρόμους στα χωριά Στενή, Στρουμπί, Πόλη Χρυσοχούς και Αργάκα,

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X