ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λευκωσία: Ο καβγάς που οδήγησε στην στυγερή δολοφονία

Ομολόγησε ο πρώτος ύποπτος

Δημήτρης Λουκά

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι τρεις συλληφθέντες, ύποπτοι για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της δολοφονίας 29χρονου αφρικανικής καταγωγής στο κέντρο της Λευκωσίας. Η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε την έκδοση του διατάγματος κράτησής τους για οκτώ ημέρες, για διευκόλυνση των ερευνών.

Όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο

Ως μάρτυρας κατηγορίας εκ μέρους της Αστυνομίας, εμφανίστηκε η Υπαστυνόμος Σταυριανή Ανδρέου, η οποία ανέφερε ότι εναντίον των τριών υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα: συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, φόνος εκ προμελέτης, ανθρωποκτονία, συνωμοσία για φόνο και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Αναγιγνώσκοντας τα γεγονότα, ανέφερε ότι την 19/5 λήφθηκε πληροφορία ότι στην πλατεία Σολωμού υπήρχε τραυματισμένο άτομο.
Στην σκηνή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Στην συνέχεια, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον προσώπου από μάρτυρα που τον αναγνώρισε ως το πρόσωπο που κρατούσε μπουκάλι. Ο ύποπτος ομολόγησε την διάπραξη των αδικημάτων σύμφωνα με την Υπαστυνόμο, ενώ οι άλλοι δύο αρνούνται κάθε ανάμειξη, αν και περευρίσκονταν στην σκηνή του φόνου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρώτος ύποπτος σε θεληματική κατάθεσή του.

Σε σχέση με την υπόθεση θα γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ οι ύποπτοι θα ανακριθούν εκ νέου, ανέφερε η κ. Ανδρέου. Επιπλέον, εντός της ημέρας θα γίνει η νεκροτομή επί της σορού του θύματος, ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Το θύμα αναγνωρίστηκε από συγγενικό του πρόσωπο, ανέφερε, επιπλέον, η μάρτυρας.

Τέλος, το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος κράτησης των τριών υπόπτων, για περίοδο οκτώ ημερών.

Ο καβγάς που άναψε τα αίματα

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά ακούστηκαν στην δικαστική αίθουσα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν το θύμα επιτέθηκε κατά της παρέας των νεαρών, έξω από κάβα πλησίον της πλατείας του ΟΧΙ. Όπως ανέφεραν μάρτυρες, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, νεαρός, κρατώντας ένα κομμάτι ξύλου, επιτέθηκε εναντίον άλλου νεαρού, επίσης αφρικανικής καταγωγής, που διασκέδαζε με ομοεθνείς του έξω από κάβα. Η παρέα καταδίωξε, στην συνέχεια, τον νεαρό, κτυπώντας τον και αυτός τράπηκε σε φυγή.

Δύο άτομα από την πιο πάνω παρέα, τον καταδίωξαν και τον κτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο. Ο καταδιωκόμενος διέφυγε πεζός προς την οδό Λήδρας. Στην συνέχεια, ο τελευταίος έφτασε πεζός στην πλατεία Σολωμού, όπου ζήτησε βοήθεια από περαστικούς. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου στις 03:19 διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Τα γεγονότα

Υπενθυμίζουμε ότι ο 29χρονος εντοπίστηκε στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (19/5) στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Πλατεία Σολωμού.


Έτσι σκότωσαν τον 29χρονο στη Λευκωσία - Χειροπέδες σε τρεις (Φωτογραφίες)


Ο νεαρός βρέθηκε τραυματισμένος έπειτα από πληροφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

Όσον αφορά τις συλλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία προχώρησε σε αυτές, βάσει μαρτυριών και κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης της περιοχής.

Εξάλλου, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο δράστης ή οι δράστες φέρονται να τραυμάτισαν, στην οδό Αριστοκύπρου, με σπασμένο μπουκάλι μπίρας σε διάφορα μέρη του σώματός του το θύμα στην περιοχή του «ΟΧΙ» αφού τον καταδίωξαν.

Στη σκηνή μετέβησαν για αυτοψία οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

«Φαίνεται ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από αιμορραγία», είπε ο κ. Σιάηλος, σημειώνοντας πως νεκροψία επί της σορού του αναμένεται να γίνει αύριο. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση