ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Ενώπιον δικαιοσύνης οι καταγγελίες για παρενόχληση

Οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα

Ενώπιον του δικαστηρίου οδηγούνται οι καταγγελίες σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση. Όπως αναφέρει και ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, «δόθηκαν σήμερα οδηγίες προς την αστυνομία για άμεση καταχώριση υπόθεσης στο Δικαστήριο σε σχέση με καταγγελίες για σεξουαλικής φύσεως αδικήματα».

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι υποθέσεις, οι οποίες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης αφορούν τέσσερις αθλήτριες του στίβου που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση. 

Όπως αναφερθήκαμε και σε πρηγούμενο δημοσίευμα, σχετικά με την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου οι έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην παράγοντα της ΚΟΕ, βρίσκονται σε τελικό στάδιο από πλευράς Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, αφού ανακρίθηκε και ο παράγοντας που φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα, απομένει να ληφθούν κάποιες τελικές καταθέσεις και ο φάκελος της υπόθεσης θα μεταβιβαστεί στην Νομική Υπηρεσία, για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της, από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Όσον αφορά καταγγελία 32χρονης εναντίον Κύπριου πολιτικού, η Αστυνομία προγραμματίζει την κατάθεση του καταγγελλόμενου και με την ολοκλήρωση του φακέλου θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως στις υπόλοιπες υποθέσεις. Η υπόθεση εναντίον γιατρού, έχει ήδη καταχωρισθεί ενώπιον Δικαστηρίου και αρχές Μαρτίου αναμένεται η έναρξη της εκδίκασής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση