ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Πού βρίσκονται οι έρευνες για τις καταγγελίες παρενόχλησης

Αρκετές επίσημες καταγγελίες στα χέρια των Αρχών

24news team

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση προσώπων. Η Αρχή έγινε στην Ελλάδα από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, ενώ άνοιξαν στόματα και στην Κύπρο, με την Ολυμπιονίκη στην σκοποβολή, Άντρη Ελευθερίου να κάνει την αρχή. Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκύψουν και νέες παρόμοιες καταγγελίες εναντίον προσώπων. 

Σχετικά με την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου οι έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην παράγοντα της ΚΟΕ, βρίσκονται σε τελικό στάδιο από πλευράς Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, αφού ανακρίθηκε και ο παράγοντας που φέρεται να διέπραξε τα αδικήματα, απομένει να ληφθούν κάποιες τελικές καταθέσεις και ο φάκελος της υπόθεσης θα μεταβιβαστεί στην Νομική Υπηρεσία, για περεταίρω οδηγίες ως προς τον χειρισμό της, από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Όσον αφορά τους φακέλους για την καταγγελία καλαθοσφαιρίστριας εναντίον προπονητή της και τις καταγγελίες από αθλήτριες του στίβου, έχουν ήδη παραδοθεί στην Νομική Υπηρεσία από την Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Αν διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα εναντίον προσώπων, οι καταγγελλόμενοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαιοσύνης.

Σχετικά με την καταγγελία 32χρονης εναντίον Κύπριου πολιτικού, η Αστυνομία προγραμματίζει την κατάθεση του καταγγελλόμενου και με την ολοκλήρωση του φακέλου θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία όπως στις υπόλοιπες υποθέσεις.

Η υπόθεση εναντίον γιατρού, έχει ήδη καταχωρισθεί ενώπιον Δικαστηρίου και αρχές Μαρτίου αναμένεται η έναρξη της εκδίκασής της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X