ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εντυπωσιακοί καταρράκτες, πλημμυρισμένα ποτάμια και φράγματα (Vid)

Η Κυπριακή φύση πήρε τα πάνω της τον τελευταίο καιρό

Δέος και θαυμασμό προκαλούν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αναρτώνται στα social media, τις τελευταίες ώρες, από τους πολίτες σε διάφορες περιοχές και επαρχίες της Κύπρου, όπου έπεσαν μεγάλες ποσότητες βροχής.


Κατέβηκε ορμητικός o ποταμός «Αμμαθκιού» (pics,vid)


Από το πρωί της Τρίτης, το Τμήμα Δασών ανήρτησε τρία βίντεο από τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, όπου φράγματα και ποτάμια υπερχείλισαν, δημιουργώντας και καταρράκτες. Οι εικόνες συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα.

Ποταμός Διαρίζος, Γεφύρι Τζιελεφού και η ευρύτερη περιοχή, σήμερα 15/1/2019.


Φόνος Λεμεσού: Τι έδειξε η νεκροτομή στον Μιχαήλ


«Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ψες τη νύχτα αλλά και σήμερα το πρωί ψήλωσε αρκετά η στάθμη του νερού στον ποταμό Διαρίζο με αποτέλεσμα να συνεχίζει να είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση ο δρόμος παρά το Γεφύρι του Τζιελεφού που συνδέει την κοινότητα Αγίου Νικολάου με τον εκδρομικό χώρο στην Πέρα - Βάσα.»

Υπερχείλιση εμπλουτιστικού ταμιευτήρα νερού που πρόσφατα κατασκευάστηκε από το Τμήμα Δασών στο Δάσος Μαχαιρά, κοντά στον εκδρομικό χώρο «Μάντρα του Καμπιού».

Η υπερχείλιση του φράγματος Ξυλιάτου είναι πλέον γεγονός (βίντεο από τον εκδρομικό χώρο).

Περιοχή φράγματος Ξυλιάτου

Εξάλλου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Τάσος Ιεροδιακόνου, στην ομάδα «Καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο», ποτάμια που υπερχείλισαν πλημμύρισαν παρακείμενα χωράφια, στο Στρουμπί της επαρχίας Πάφου.

 

Το πιο κάτω βίντεο λήφθηκε στο φράγμα Σαϊττά και αναρτήθηκε στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου», από τον Άγγελο Ευαγγέλου, στον οποίο ανήκει και η εντυπωσιακή κεντρική μας φωτογραφία:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X