ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εντυπωσιακό θέαμα στον ουρανό της Κύπρου - Πώς ονομάζεται; (pics)

Μοναδικές φωτογραφίες

24news team

Εντυπωσιακό και συνάμα μοναδικό θέαμα παρατηρήθηκε χθες το απόγευμα στον ουρανό της Κύπρου. Σύννεφα, τα οποία είχαν παράξενη μορφή εμφανίστηκαν και τράβηξαν τα βλέμματα πολλών, αφού οι φωτογραφίες είναι εντυπωσιακές.

Στο διαδικτυακό γκρουπ «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ», βρήκαμε όμορφες εικόνες αφού πολλοί χρήστες των social media δεν έχασαν την ευκαιρία και να φωτογραφίσουν το θέαμα.

Τα εν λόγω σύννεφα ονομάζονται υψισωρείτες

Πρόκειται για σύννεφα με σφαιρικό σχήμα. Το χρώμα τους είναι υπόλευκο ή γκρίζο. Παρουσιάζονται είτε κατά σειρές, είτε κατά ομάδες.

Μοιάζουν (λόγω σχήματος) με τους θυσανοσωρείτες. Ξεχωρίζουν όμως από τον πολύ μεγάλο σφαιρικό τους όγκο. Αποτελούνται από υδροσταγονίδια, γι' αυτό και δεν παρουσιάζουν άλω, δηλαδή κύκλο γύρω από τον Ήλιο ή την Σελήνη, αλλά μόνο ιριδισμούς, μίγμα δηλαδή από τα χρώματα του «ουράνιου τόξου», που λέγεται ίριδα.

Ή μπορεί και να σχηματίσουν στέμμα, φωτεινό κύκλο με χρώματα, μικρότερο από την άλω, αλλά και κοντύτερα στο δίσκο του Ήλιου ή της Σελήνης, λόγω της περίθλασης που παθαίνει το φως του Ηλίου ή της Σελήνης όταν προσπέσει στα υδροσταγονίδια των Μέσων νεφών.

Το ύψος που βρίσκονται οι υψισωρείτες είναι 2.500 - 6.000 μέτρα. Διαφέρουν από τους θυσανοσωρείτες και τα θυσανοστρώματα από τις σκιές που αυτοί παρουσιάζουν. Αν οι παρουσιαζόμενοι υψισωρείτες φέρονται σε διαφορετικά ύψη τότε προβλέπεται βροχή ή καταιγίδα.

*Πληροφορίες από wikipedia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news team

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση