ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εμφανίστηκε ο Γκιώνης και μίλησε με Κυπριακή Αστυνομία - «Χαλασμένο το φωνοκιβώτιο»

Τι είπε για τις χθεσινές αναπάντητες κλήσεις

24news team

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη (20/1), τις αποτυχημένες προσπάθειες δηλαδή της κυπριακής Αστυνομίας να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, εν τέλει αυτό κατέστη δυνατόν. Θυμίζουμε ότι τα τηλέφωνα του Ηλία Γκιώνη, ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία.

O Γκιώνης επικοινώνησε με τις κυπριακές Αρχές, και συγκεκριμένα με το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος, την Παρασκευή (21/1) και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το 24news, αυτός τους ανέφερε ότι την Πέμπτη (20/1) γινόταν χαμός και δεν κατάφερε να εντοπίσει τις αναπάντητες κλήσεις, ενώ όσον αφορά μηνύματα που αφέθηκαν στο φωνοκιβώτιο του, ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι χαλασμένο.

Επίσης, ο Γκιώνης, φέρεται να υποσχέθηκε πως θα αποστείλει συγκεκριμένη επιστολή που χρειάζεται στις κυπριακές Αρχές, με στοιχεία για να γίνει έρευνα.

Τι προηγήθηκε της επικοινωνίας των δύο πλευρών

Από πλευράς κυπριακής Αστυνομίας λέχθηκε πως γινόταν προσπάθεια από το πρωί της Πέμπτης για να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή, ωστόσο δεν γινόταν κατορθωτό.

Μιλώντας σε ελληνική ιστοσελίδα το απόγευμα της Πέμπτης (20/1), ο δικηγόρος του κ. Γκιώνη, Γεώργιος Ζήσης, δήλωσε πως ο πελάτης του δέχεται απειλές για τη ζωή του, ενώ υποστήριξε πως δεν έχουν λάβει καμμία κλήση από τις Αρχές της Κύπρου.

Σε επικοινωνία που είχαμε μετά το δημοσίευμα, με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας κο. Χρίστο Ανδρέου, μας αναφέρθηκε πως η κυπριακή αστυνομία προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Γκιώνη, χωρίς αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του στο 24news, ο κ. Ανδρέου είχε αναφέρει πως ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, προσπάθησε αρκετές φορές να επικοινωνήσει με τον κ. Γκιώνη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητείται αυτό. Μάλιστα, όπως δήλωσε, σε δύο από τις πολλές κλήσεις που έκανε στον κ. Γκιώνη, ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, άφησε και φωνητικά μηνύματα στον κ.Γκιώνη, αφήνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας του χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση. 

Η ανάρτηση του ακτιβιστή για την Κύπρο: «Παντού έχουν δικά τους άτομα» 

Μορφή χιονοστιβάδας πήραν οι αποκαλύψεις περί κυκλώματος εκμετάλλευσης νεαρών κοριτσιών έπειτα από την καταγγελία βιασμού 24χρονης στην Θεσσαλονίκη. Να υπενθυμίσουμε πως την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Ηλίας Γκιώνης, δείχνει να κάνει δεύτερες σκέψεις για να δώσει στοιχεία στις κυπριακές Αρχές, όσον αφορά εμπλεκόμενα πρόσωπα από το νησί μας, στο κύκλωμα μαστροπείας που φέρεται να δρα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει αρχικά: «Με προσέγγισαν οι αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και αλλά. Θα την έστελνα σήμερα αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει e-mail έστειλε και στον δικηγόρο μου και του είπε να μην στείλω την επιστολή και ότι παντού έχουν δικά τους άτομα. Έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν».

Και συμπλήρωσε: «Oπότε ενημερώνω και εδώ ότι έχω κάνει μπακ απ σε διαφορετικές συσκευές παράλληλα έχει - και ο δικηγόρος μου τα αρχεία αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλή σύστημα. Στις αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου αλλά και τον δικηγόρο της κοπέλας. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ». 

Μίλησε για συγκεκριμένο επιχειρηματία ο Γκιώνης

Την Τετάρτη (19/1) και αφού η υπόθεση είχε ήδη πάρει διαστάσεις και στην Κύπρο, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, έκανε λόγο για ένα Κύπριο επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με κύκλωμα μαστροπείας στην Ελλάδα, στέλνοντας κοπέλες, κυρίως αλλοδαπές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά του Γκιώνη, το εν λόγω πρόσωπο που ανήκει σε γνωστή οικογένεια της Κύπρου, εμπλέκεται με ναρκωτικά, τζόγο αλλά και στημένα παιχνίδια.  

Θυμίζουμε ότι ο Γκιώνης, ισχυρίζεται πως κατέχει μαρτυρίες από αρκετές κοπέλες που φέρονται να είχαν πάει σε πάρτι και είχαν παρόμοια εμπειρία όπως η 24χρονη Γεωργία, που ναρκώθηκε και βιάστηκε ομαδικά.

Αναφορές του δικηγόρου στην Κύπρο

«Υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή» αυτό ανάφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την 24χρονη η οποία κατήγγειλε βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν από την Κύπρο.

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» σημείωσε επίσης ο κ. Διαλυνάς, προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών. 

Πώς ενεπλάκη το όνομα της Κύπρου

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας (Δες ΕΔΩ), μεταξύ άλλων, στη βάση καταγγελιών του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, μέσω του οποίου βγήκε στον αέρα η καταγγελία της υπόθεσης βιασμού της 24χρονης, ενεπλάκη και το όνομα της Κύπρου στην όλη υπόθεση. Πληροφορίες του 24news όμως, ανέφεραν ότι η Κυπριακή Αστυνομία, δεν είχε ενημερωθεί για οτιδήποτε σχετικό, τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ωστόσο, το όλα θέμα, πήρε διαστάσεις και στο νησί μας, αφού στις 18 Ιανουαρίου 2022, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, επικαλούμενος τις αναφορές του Ηλία Γκιώνη για εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα, μέσω επιστολής του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, κο. Γιώργο Σαββίδη, ζήτησε να εξεταστούν αυτεπάγγελτα οι εν λόγω καταγγελίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. «Να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση για την ύπαρξη ή όχι κυκλώματος βιασμών στην Κύπρο αποτελούμενο μάλιστα από επιφανείς παράγοντες», σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Αφού η εν λόγω επιστολή είδε το φως της δημοσιότητας, το 24news επικοινώνησε την Τετάρτη (19/1) με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, κο. Χρίστο Ανδρέου, ζητώντας ενημέρωση για τυχόν οδηγίες που πιθανόν να δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα για διερεύνηση των αναφορών.

Σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου λοιπόν, ενώπιον των Κυπριακών Αρχών, δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή στοιχείο που να σχετίζεται με δράση κυκλώματος στο νησί μας. Ωστόσο, έχουν ήδη δοθεί οδηγίες όπως γίνει διερεύνηση των αναφορών για την Κύπρο στις καταγγελίες. Έτσι, σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου, η Κυπριακή Αστυνομία, μέσω Interpol θα ζητήσει από τις αντίστοιχες Ελληνικές, να δοθούν στοιχεία που πιθανόν να προκύπτουν, για να διερευνηθεί τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων στην Κύπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X