ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτροπα στο «Ελευθερία» - Τραυματίες, μολότοφ και... δύο συλλήψεις

Συνεχίζονται οι εξετάσεις

Κατά τη διεξαγωγή του καλαθοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ που διεξήχθη χθες στο γήπεδο «ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» στη Λευκωσία, μερίδα οπαδών των ομάδων, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, προκάλεσαν επεισόδια τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου.

Από τα επεισόδια, καταστράφηκαν ολοσχερώς τρία προκατασκευασμένα κτίρια της εταιρείας λεωφορείων CPT λόγω φωτιάς που τέθηκε κακόβουλα μετά από ρίψη μολότοφ. Επίσης προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε πέντε αστυνομικά οχήματα και οχήματα πολιτών που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του σταδίου. Μέλη της Αστυνομίας δέχθηκαν επίθεση με τη χρήση φωτοβολίδων, μολότοφ, πετρών και άλλων αντικειμένων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αστυνομικών, οι οποίοι αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, πήραν εξιτήριο.

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέσβησαν τις φωτιές οι οποίες προκλήθηκαν με τη χρήση μολότοφ, φωτοβολίδων και καπνογόνων.

Μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο δύο λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς της ομάδας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Από τους επιβάτες των δύο λεωφορείων λήφθηκαν βιομετρικά στοιχεία κατόπιν γραπτής τους συγκατάθεσης για να τύχουν επιστημονικών εξετάσεων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα δύο λεωφορεία παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων ενώ εντοπίστηκε ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων. Σε σωματικό έλεγχο 27χρονου εντοπίστηκε ένα μισοκαπνισμένο τσιγάρο που περιείχε κάνναβη με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς, αφέθηκε ελεύθερος.

Επίσης, στο πλαίσιο των εξετάσεων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 27χρονου σε σχέση με τα επεισόδια, ο οποίος συνελήφθη βάσει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

'Εκτακτη σύσκεψη υπό την Υπουργό Δικαιοσύνης

Εξάλλου, έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για τα επεισόδια, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση». Παράλληλα, σύμφωνα με την Υπουργό Δικαιοσύνης Άννα Κουκίδου Προκοπίου η οποία κληθείς να σχολιάσει τα όσα έλαβαν χθες, ανέφερε ότι θα μελετηθούν τα όσα διαδραματίστηκαν, προσθέτοντας ακόμη ότι καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο, ενώ το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει κλειστό σύστημα παρακολούθησης σύμφωνα με την Υπουργό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X