ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λευκωσία,
27 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Χαμός έξω από τα δημοτικά σχολεία: «Απείλησαν με χρήση όπλου»

«Είδαμε ακραίες συμπεριφορές από γονείς» δήλωσε ο Γ.Γ της ΠΟΕΔ

24news team

Δεν έλλειψαν τα παρατράγουδα από τις διαμαρτυρίες γονέων έξω από τα δημοτικά σχολεία με αφορμή τις αποφάσεις του Υπ. Υγείας για χρήση μάσκας και safe pass στα παιδιά.

Σε επικοινωνία του 24News με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους, γνωστοποιήθηκε ότι σημειώθηκαν έκτροπα και δυσάρεστα περιστατικά σε Λευκωσία, Λεμεσό και άλλες περιοχές.

«Είδαμε ακραίες συμπεριφορές από γονείς», δήλωσε ο κος. Χαραλάμπους, τονίζοντας πως, «συγκεκριμένοι γονείς έβριζαν και απειλούσαν ενώ σε μία περίπτωση επιτέθηκαν και σε διευθυντή σχολείου. Ένας, μάλιστα, απείλησε να κάνει και χρήση όπλου».

Η Αστυνομία όπου χρειάστηκε επενέβη για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ, θα υπάρξει συνεδρία και έκτακτη σύγκληση των μελών για όλα αυτά που συμβαίνουν.

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια. Είναι ντροπή και αίσχος. Θέλω να σημειώσω πως όλα αυτά γίνονται από μεμονωμένα άτομα και ομάδες και όχι από την πλειοψηφία των γονέων που ακόμη και αν διαφωνούν δεν προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες».

Η ανάρτηση του Χάρη Χαραλάμπους για τα σημερινά γεγονότα:

 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ σχετικά με τα νέα μέτρα:

Η ΠΟΕΔ από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας COVID-19, στάθηκε δίπλα στο Δημόσιο Σχολείο, δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στους γονείς. Από την πρώτη στιγμή η Οργάνωση κατέθεσε σειρά εισηγήσεων στους αρμόδιους, με στόχο την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων και τη διασφάλιση, κατά το δυνατόν, της διά ζώσης εκπαίδευσης, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού του σχολείου.

Αρκετές από τις εισηγήσεις μας δυστυχώς δεν εισακούστηκαν, για οικονομικούς κυρίως λόγους, ενώ παράλληλα υπήρξαν παραδείγματα ασαφών εγκυκλίων, αντιφατικών οδηγιών και αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών μεταξύ Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

Παρόλες τις δυσκολίες, η συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Γονέων αλλά και τους Τοπικούς Συνδέσμους ήταν πάντα αγαστή. Η βοήθεια που παρέχουν οι γονείς στις σχολικές μας μονάδες τις ενδυναμώνει, ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς στο πολυσχιδές τους έργο. Δυστυχώς, τα νέα εξαγγελθέντα μέτρα φαίνεται να δημιουργούν συνθήκες αντιπαράθεσης μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και γονέων, τοποθετώντας τους εκπαιδευτικούς στο μέσο αυτής της αντιπαράθεσης. Η σχέση σχολείου – οικογένειας δεν πρέπει να είναι το επόμενο θύμα της πανδημίας και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Σε σχέση με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και συγκεκριμένα την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την υποχρεωτική προσκόμιση safepass για τα παιδιά 6-12 ετών, η ΠΟΕΔ υπογραμμίζει πως οι εκπαιδευτικοί, με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών και του προσωπικού, είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις οδηγίες που προκύπτουν από τα διατάγματα. Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθύνσεις των σχολείων σε καμία περίπτωση δεν αποφασίζουν για τα μέτρα και δεν πρέπει να είναι οι αποδέκτες των παραπόνων και των διαφωνιών έναντι των συγκεκριμένων μέτρων. Οποιαδήποτε παράπονα ή διαφωνίες θα πρέπει να απευθύνονται στα συναρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, καλούμε το ΥΠΠΑΝ να ακούσει και να εφαρμόσει τις εισηγήσεις που έχει καταθέσει η ΠΟΕΔ εδώ και καιρό αλλά ταυτόχρονα να καθορίσει με σαφήνεια, στις διευθύνσεις των σχολείων, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται σε περίπτωση μη εφαρμογής των μέτρων από γονείς και μαθητές και να μην επιτρέψει την όποια αντιπαράθεση στους χώρους των σχολικών μονάδων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση