ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έκτροπα έξω από το Προεδρικό - Χειροπέδες σε 42χρονο

Αναζητούνται δύο πρόσωπα

24news team

Χειροπέδες σε 42χρονο πέρασαν οι Αρχές σχετικά με τα χθεσινά παρατράγουδα που έλαβαν χώρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι αιγοπροβατοτρόφοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 42χρονος, ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Για τα επεισόδια αναζητούνται ακόμη δύο πρόσωπα ενώ το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις για την ταυτοποίηση κάποιων άλλων προσώπων τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στα ίδια αδικήματα.

Θυμίζουμε πως το πρωί της Τετάρτης (18/5), εξοργισμένοι αιγοπροβατοτρόφοι,πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία για την μη εφαρμογή προτύπου χαλουμιού ΠΟΠ που δεν τους επιτρέπει να αυξήσουν και τις τιμές του γάλακτος το οποίο πωλούν στους τυροκόμους, έβαλαν φωτιά σε μπάλες σανού ενώ έχυσαν γάλα στο δρόμο.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι έκλεισαν το δρόμο με τα οχήματά τους ενώ στάθμευσαν ένα όχημα έξω ακριβώς από την πύλη του Προεδρικού.

Σημειώνεται πώς οι αιγοπροβατοτρόφοι είχαν αποχωρήσει από το Προεδρικό και κατευθύνθηκαν στα φώτα του «Καλησπέρα» προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος αφού έκλεισαν τον δρόμο.

«Οικονομική βοήθεια 8 εκατομμυρίων ευρώ»

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, ανέφερε προς τους διαμαρτυρόμενους: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε. Εκείνο που μπορώ να σας πω, εκ μέρους του Προέδρου είναι ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να σας καταβληθεί οικονομική βοήθεια 8 εκατομμυρίων ευρώ, και αυτή θα καλύψει και τους αιγοπροβατοτρόφους και τους αγελαδοτρόφους και τους χοιροτρόφους», προσθέτοντας: «Με οδηγίες του Προέδρου, την ερχόμενη εβδομάδα ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου υπάρχει συμβούλιο υπουργών και θα ζητήσει επιπλέον βοήθεια».

«Το θέμα του χαλουμιού βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό που συστήνουμε είναι υπομονή», είπε ο κος. Ιωσήφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση