ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θρίλερ με ένοπλο σε διαμέρισμα στην Λευκωσία (Pics)

Έκλεισε τα φώτα και παράθυρα και ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία γύρω στις 15:00 το απόγευμα της Πέμπτης (14/11) μετά από πληροφορία για ένοπλο άνδρα σε μπαλκόνι διαμερίσματος στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, στην περιοχή Ακρόπολης στην Λευκωσία.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπως και διαπραγματευτές του σώματος. Η σκηνή αποκλειστηκε σε μεγάλη απόσταση από την πολυκατοικία που βρίσκεται ο ένοπλος.

Όπως φαίνεται, ο ένοπλος άνδρας δεν έχει κάποια αιτήματα, όμως εναντίον του εκκρεμεί διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από γείτονες στο διαμέρισμα ζει μόνος του ενώ επιβεβαιώνουν ιατρικά ψυχολογικά προβλήματα.

Γύρω στις 20:45 ο άνδρας έκλεισε φώτα, παράθυρα και στόρια, και ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας παρέμειναν στον χώρο χωρίς να φαίνεται να έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με μέλη της οικογένειάς του.

Προηγούμενη ενημέρωση

Ανταποκριτής του 24News, βρέθηκε στην σκηνή και μας μετέφερε το κλίμα που επικρατούσε. Όπως μας ενημέρωσε ο ένοπλος χόρευε μετά μουσικής που έβαλε ο ίδιος ενώ μπαινόβγαινε στο διαμέρισμά του. 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ένοπλου και των μελών της αστυνομίας συνεχίστηκαν για ώρες ενώ κάτοικοι της περιοχής βγήκαν έξω από τα σπίτια τους για να δουν τι συνέβη. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο ένοπλος φώναζε σε έξαλλη κατάσταση, ανένδοτος, χωρίς να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για κυνηγετικό όπλο στο διαμέρισμά του. Το ερώτημα που προκύπτεί είναι πώς είναι δυνατόν ένας διαταραγμένος ψυχικά άνθρωπος να μπορέι να εξασφαλίζει σχετική άδεια οπλοφορίας.

Μαρτυρία γειτόνισσας

Το 24news επικοινώνησε με γειτόνισσα της περιοχής η οποία μας ανάφερε ότι, γνωρίζει εδώ και 15 χρόνια το συγκεκριμένο πρόσωπο. «Είναι καλός κύριος αλλά ορισμένες φορές γίνεται επιθετικός και άγριος».

Όπως μας εξομολογήθηκε, ο εν λόγω άνδρας, κρατούσε όπλα από τις 6:00 το πρωί ενώ είχε απειλήσει και την ίδια σημαδεύοντάς την με το όπλο λέγοντάς της ότι θα την σκοτώσει.

Όπως φαίνεται εδώ και καιρό η συμπεριφορά του είναι επιθετική, «κάθε φορά ενημερώναμε την αστυνομία και κάποτε σκεφτόμασταν αν θα ενημερώσουμε γιατί τον λυπόμασταν. Ποτέ δεν ήρθαν οι αστυνομικοί εδώ στην περιοχή. Μας έλεγαν να πάμε να δώσουμε κατάθεση στο σταθμό.»

Από τις δηλώσεις της γειτόνισσας, προκύπτουν ακόμη ερωτήματα για το ποιος είναι ο ρόλος της Αστυνομίας σε τέτοιου είδους περιστατικά και γιατί δεν υπάρχει προστασία στα άτομα που βρίσκονται κοντά σε πρόσωπα με ψυχικές διαταραχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X