ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εκατοντάδες καταγγελίες από την Αστυνομία το τελευταίο διήμερο

Κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων, που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο Παγκύπρια

Ανακοινώσεις

Σε συνολικά 598 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προχώρησαν το τελευταίο διήμερο (25-26 Μαρτίου 2023), μέλη της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων, που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 297 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών. Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν συνολικά 54 οδηγοί, να βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλης, ενώ άλλοι οκτώ οδηγοί βρέθηκαν θετικοί σε ναρκοτέστ.

Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν επίσης σε 24 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους και άλλες οκτώ καταγγελίες για μη ελεύθερα χέρια κατά την οδήγηση (χρήση κινητού τηλεφώνου).

Επίσης, καταγγέλθηκαν 11 ιδιοκτήτες οχημάτων, λόγω του ότι το όχημά τους δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ, ενώ άλλοι τρεις καταγγέλθηκαν εξωδίκως λόγω του ότι το όχημά τους έφερε φθαρμένα ελαστικά.

Επιπρόσθετα, προέκυψαν άλλες 193 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια. Μοναδικός στόχος είναι η εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης από όλους τους χρήστες των δρόμων και η πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X