ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καρέ-καρέ η δράση των χούλιγκανς - Βίντεο

Χάος στο Τσίρειο

24news team

Ντροπή προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν μετά και την οριστική αναβολή του αγώνα Απόλλωνα – ΑΕΛ στο Τσίρειο, ενώ τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση για οριστική αναβολή οπαδοί της ΑΕΛ άναψαν φωτιά στην ανατολική εξέδρα, έκαψαν πανό και σημαίες του Απόλλωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως όπως έγινε γνωστό, στην κερκίδα της ΑΕΛ υπήρχαν σπασμένες καρέκλες, όπως και αρκετές πέτρες, ενώ σε αυτή του Απόλλωνα βρέθηκαν «πιστόλια» φωτοβολίδων. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη Cytavision είχαμε επίσης ρίψη δακρυγόνων και κροτίδων κοντά στον χώρο των αποδυτηρίων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε ρίψη φωτοβολίδων με πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο.

Σημειώνεται πως μέλος της αστυνομικής δύναμης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έξω από το Τσίρειο στάδιο σημειώθηκαν εκρήξεις από μολότοφ. Μάλιστα έχει εκραγεί και αυτοκίνητο το οποίο «τυλίχτηκε» στις φλόγες ενώ έγιναν ζημιές και σε άλλα αυτοκίνητα που είναι περιμετρικά του γηπέδου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στην απόφαση για αναβολή της έναρξης του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ και ΑΕΛ, στο Τσίρειο στάδιο, στη Λεμεσό, για λόγους ασφάλειας, οδήγησαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν από οπαδούς, μεταξύ άλλων και η ρίψη αντικειμένων όπως πέτρες στον αγωνιστικό χώρο

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) December 4, 2022

Η θέση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού για την αναβολή του αγώνα

«Ο αγώνας διακόπηκε γιατί δεν μπορούσαμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διεξαγωγή του αφού μεγάλος αριθμός «φιλάθλων» συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα από πέτρες καθίσματα και αλλά επικίνδυνα αντικείμενα. Κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα για τα αποδυτήρια μετά την προθέρμανση οπαδοί της ΑΕΛ έριξαν πέτρες με αποτέλεσαν να κινδυνέψουν αθλητές και άλλα πρόσωπα. Επίσης έγινε ρίψη μεγάλου αριθμού κροτίδων και άλλων εκρηκτικών αντικειμένων. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές στις κερκίδες. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια».

«Ένα μέλος μας τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά»

Σε δηλώσεις στη Cytavision προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στο Τσίρειο.

«Διαπιστώσαμε στις κερκίδες και συγκεκριμένα σε αυτή την ΑΕΛ, εντοπίσαμε ένα αριθμό οπαδών που κατέστρεψαν ορισμένες κερκίδες και τις είχαν μαζέψει για να τις ρίξουν στο γήπεδο. Οι πληροφορίες που έχω είναι πως αυτό έγινε πριν την έναρξη του αγώνα. Τις προθέσεις τους τις έδειξαν όταν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα μπήκαν στο γήπεδο. Αρχίσαν να ρίχνουν αυτά τα κομμάτια από μπετόν στο γήπεδο. Τότε η αστυνομία αποφάσισε ο αγώνας να μην γίνει για λόγους ασφαλείας ενώ ένα μέλος μας τραυματίστηκε ελαφρά», ΄δήλωσε ο κος Ανδρέου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση