ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αύριο που θα σου βάλουν κι΄ εσένα βόμβα θα χαρώ πολλά»

Οι απειλές ενάντια σε Δημόσια Κατήγορο

24news team

Κρίθηκε ένοχος για υπόθεση απειλής ενάντια σε Δημόσια Κατήγορο, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και άσκησε έφεση, υποστηρίζοντας πως το πρωτόδικο Δικαστήριο, εσφαλμένα αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο λεκτικό που είχε εκστομίσει ο Εφεσείων αποτελούσε απειλή, η οποία προκάλεσε στην παραπονούμενη φόβο και ανησυχία.

Συγκεκριμένα στις 1.3.2017 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, αφού προηγήθηκε απόφαση Δικαστηρίου για την κράτησή του, εξερχόμενος από την αίθουσα και ενώ συνοδευόταν από μέλη της Αστυνομίας προς τα κρατητήρια, προκάλεσε τρόμο και ανησυχία στη Δημόσια Κατήγορο. Με έντονο ύφος και σε έξαλλη κατάσταση την απείλησε φωνάζοντας:

«Αύριο που εννά σου βάλουν τζιαι εσένα πόμπα εν να χαρώ πολλά έτσι όπως εβάλαν τζαι της άλλης. Θα την φάεις τζιαι θα την φάτε ούλλοι με σειρά. Εγώ εν βάλλω πόμπες, εν άλλοι που τες βάλλουν. Εν σωστό πράγμα να μείνω εγιώνι μέσα που σε πέντε μέρες γεννά η γεναίκα μου τζαι εν θα είμαι τζιαμέ;»

Όπως αναφέρει η απόφαση του Ανώτατου, το πρωτόδικο Δικαστήριο δέχθηκε ως αξιόπιστη τη μαρτυρία της παραπονούμενης η οποία αναφέρθηκε στα όσα ο κατηγορούμενος (σ.σ. Εφεσείων) εκστόμισε εναντίον της με έντονο ύφος και σε έξαλλη κατάσταση στο χώρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου (ως ανωτέρω), τα οποία, όπως ορθώς επεσήμανε, όχι μόνο δεν αμφισβητήθηκαν από την Υπεράσπιση αλλά επιπρόσθετα επιβεβαιώθηκαν από τη μαρτυρία των δύο αστυνομικών, οι οποίοι συνόδευαν κατά τον κρίσιμο χρόνο τον Εφεσείοντα προς τα κρατητήρια.

Σημειώνεται πως έγινε αποδεκτό από το πρωτόδικο Δικαστήριο ότι τα όσα ο Εφεσείων εκστόμισε εναντίον της παραπονούμενης, εύλογα της προκάλεσαν φόβο και ανησυχία, αφού είχε ήδη προηγηθεί τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία άλλης Δημόσιας Κατηγόρου.

«Ό,τι υπό τα περιστατικά της υπόθεσης εξάγεται - όπως ορθά αποφάσισε το πρωτόδικο Δικαστήριο - είναι ότι το περιεχόμενο των εκστομισθέντων, σε συνδυασμό με το έντονο ύφος που το συνόδευε και το γεγονός ότι προηγήθηκε η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε άλλο Δημόσιο Κατήγορο, δεν αποτελούσε κενή απειλή. Αντίθετα εμφανώς στοιχειοθετούσε πρόθεση του Εφεσειόντος για εκφοβισμό της παραπονούμενης, το οποίο θα μπορούσε, αντικειμενικά, να προκαλέσει στον μέσο άνθρωπο, τρόμο ή ανησυχία, όπως όντως έχουν προκαλέσει και στην παραπονούμενη», αναφέρει η απόφαση του Ανώτατου, ενώ σημειώνει πως η έφεση είναι αβάσιμη και απορρίπτεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X