ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Παρεξήγηση» η άρνηση της Ζαννέττου για το άλκοτεστ

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

24news team

Για το περιστατικό της Επίτροπου Νομοθεσίας, Λουΐζας Χριστοδουλίδου Ζαννέτου, που εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου διευκρινίζοντας ότι η ίδια έδωσε ανεπαρκές συμπληρωματικό δείγμα.

Σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου, η Επίτροπος Νομοθεσίας είχε ακολουθήσει όλες τις οδηγίες της Αστυνομίας και είχε μεταβεί στον τοπικό αστυνομικό σταθμό για να δώσει ακόμη δύο δείγματα στην τελική μηχανή, τα οποία ήταν ανεπαρκής.

«Η παρεξήγηση που θεωρώ ότι υπήρξε ήταν με την κατηγορία που κατηγορήθηκε η Επίτροπος» σημείωσε ο κος. Ανδρέου, προσθέτοντας «Η διατύπωση της κατηγορίας όταν κάποιος δεν παρέχει ικανοποιητικό δείγμα στη τελική μηχανή είναι η άρνηση παραχώρησης ή αποφυγή δείγματος, για το οποίο και κατηγορήθηκε. Η γραπτή κατηγορία ενδεχομένως στις πρόνοιες της νομοθεσίας όπως αναφέρεται να δημιουργήθηκε η λάθος εντύπωση ότι ίσως δεν έδωσε δεύτερο δείγμα η συγκεκριμένη».

Η δήλωση της Επιτρόπου Νομοθεσίας 

Η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουΐζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου σε δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (22/01) διευκρινίζει ότι αφορούν το πρόσωπό της τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σχετικά με τον έλεγχο αλκοτέστ αξιωματούχου στις 11.1.2024.

Σημειώνει όμως ότι δεν συνάδουν με τα πραγματικά γεγονότα τα όσα αναφέρονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο και ότι θα χειριστεί το θέμα όπως προβλέπει η νομοθεσία.

"Βρισκόμουν σε οικογενειακό δείπνο σε προσωπικό χρόνο με την κόρη μου, που ήταν μαζί μου καθόλη τη διάρκεια όλων των ελέγχων της αστυνομίας, αρχικού και τελικού, ακολουθώντας τις οδηγίες της Αστυνομίας και για όσο χρόνο χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν", αναφέρει η Επίτροπος.

Σημειώνει ότι τα όσα επιπρόσθετα αναφέρονται στον Τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης "δεν συνάδουν με τα πραγματικά γεγονότα και όπως αυτά εξελίχθηκαν".

"Λυπούμαι για το περιστατικό και θα χειριστώ το θέμα όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Όπως κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητας, θεωρώ ότι αυτό ισχύει και για μένα", αναφέρει η κ. Ζαννέτου.

Προσθέτει ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα προβεί σε άλλη δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy

Η Lidl Κύπρου για ακόμα μία χρονιά υποδέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ