ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έβγαιναν και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

ΚΥΠΕ

Δύο άτομα ηλικίας 18 και 19 ετών συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένου νομίσματος και εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «δύο άτομα ηλικίας 18 και 19 ετών, μετέβησαν μαζί με την παρέα τους το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουλίου, σε υποστατικό στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου αφού πλήρωσαν τον λογαριασμό, στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης διαπίστωσε ότι μεταξύ των χρημάτων που του έδωσαν, περιλαμβάνονταν εννέα πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ».

Προστίθεται ότι «η ίδια παρέα, μετέβη στο ίδιο υποστατικό χθες βράδυ, όπου ο ιδιοκτήτης κάλεσε την Αστυνομία και υπέδειξε τα δύο πρόσωπα που πλήρωσαν με τα πλαστά χαρτονομίσματα. Ο ένας εκ των δύο επιχείρησε ξανά να πληρώσει με πλαστό χαρτονόμισμα, πριν την άφιξη της Αστυνομίας».

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο διαμονής των δύο υπόπτων «εντοπίστηκε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο».

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχής και κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Αργότερα σήμερα οι δύο ύποπτοι αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης τους.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση