ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δρ.Κολιού: «Είναι κρίμα να μη χαρούμε το Πάσχα»

Αποφασίζουν για τα επόμενα βήματα οι ειδικοί

24news team

Για την επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες καθώς και την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων της Παρασκευής, μίλησε η Δρ.Μαρία Κολιού στην εκπομπή του Αlpha Κύπρου, «ALPHA Καλημέρα».

Η Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, υποστήριξε ότι τα κρούσματα ήταν αυξημένα, αφού τα 200 προέρχονταν από ιχνηλατήσεις προηγούμενων ημερών, ωστόσο, υπήρξε και αύξηση της θετικοποίησης, ενώ αυξημένες είναι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. 

«Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί...Στο τέλος της εβδομάδας θα φανεί η τάση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων μας», σχολίασε η Δρ.Κολιού. 

Απαντώντας σε ερώτημα αν θα έχουμε επιπλέον χαλαρώσεις για το Πάσχα, η Καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας  σχολίασε πως τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής έχουν ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζονται τα πρωτόκολλα, σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη συγκεκριμένη περίοδο.Η Δρ.Κολιού ανέφερε πως οι αποφάσεις θα παρθούν λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση που θα επικρατεί την εβδομάδα συνεδρίασης του Υπουργικού.

«Αν δούμε ότι ανεβαίνουν οι δείκτες θα ξεχάσουμε το Πάσχα. Είναι κρίμα να γίνει κάτι τέτοιο γιατί το Πάσχα είναι μια εποχή που ο κόσμος θέλει να χαίρεται...»

Δείτε όσα είπε στο video:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X