ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δωρεάν έλεγχοι από οδοντίατρους - Δείτε ποιες μέρες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας

ΚΥΠΕ

Με πρωτοβουλία του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου στις 20-24 Μαρτίου θα πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι του στόματος από ιδιώτες οδοντίατρους, που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία μας κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης/ραντεβού με την ευκαιρία της 20ης Μαρτίου την οποία η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει καθιερώσει ως την «Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας».

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου θα γίνονται έλεγχοι από δημόσιους οδοντίατρους στις κινητές οδοντιατρικές μονάδες που θα υπάρχουν σε κάθε επαρχία.

Όπως αναφέρεται "κύριος στόχος του εορτασμού και των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι τις επιπτώσεις που έχει η στοματική υγεία στη γενικότερη σωματική υγεία και ευημερία μας, και να υιοθετήσουμε καλύτερες συνήθειες στοματικής υγιεινής".

Το σύνθημα της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για το 2023 είναι: «Να είσαστε περήφανοι για το στόμα σας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κάθε χρόνο, εκατομμύρια ημέρες εργασίας και σχολικής παρακολούθησης χάνονται λόγω της κακής στοματικής υγείας, γεγονός που έχει κυρίως οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.

Έχει υπολογιστεί ότι περισσότερες από 50 εκατομμύρια σχολικές ώρες χάνονται κάθε χρόνο, λόγω προβλημάτων οδοντιατρικής φύσεως. Για τα παιδιά, αυτό μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις επιτυχίες που μπορεί να έχουν στο μέλλον. Είναι 12 φορές πιθανότερο η κακή στοματική υγεία να επηρεάσει την ικανότητα απόδοσης ενός παιδιού στο σχολείο -σε σύγκριση με τα παιδιά χωρίς οδοντιατρικά προβλήματα- με αποτέλεσμα ένα χαμηλότερο επίπεδο δραστηριοτήτων και επιδόσεων, ακριβώς εξαιτίας προβλημάτων σχετικών με το στόμα.

Επίσης, περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια ημέρες εργασίας χάνονται λόγω στοματικών παθήσεων, σημειώνεται.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X