ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλό φονικό: «Η γραμμή μου εν πιο μεγάλη από την δική σου»

Όλα όσα έγιναν στην σημερινή διαδικασία

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, κατά τις οποίες ο Λοΐζος Τζιωνής έσπασε και ομολόγησε τους φόνους του Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνα Σεργίου, η διαδικασία συνεχίστηκε με τον μοναδικό, πλέον, κατηγορούμενο, Μάριο Χατζηξενοφώντος.

Η σημερινή διαδικασία πραγματοποιήθηκε με την αντεξέταση της Σάρας Σιαμς, από τον συνήγορο υπεράσπισης του Χατζηξενοφώντος.

Κατά την σημερινή διαδικασία ο δικηγόρος του Μάριου Χατζηξενοφώντος, Μάριος Γεωργίου, αναφέρθηκε στην έφεση που έκανε η Σάρα Σιαμς.

Ρωτώντας την μάρτυρα για την έφεση και αν θυμάται τι της είπε ο δικηγόρος της, η Σάρα απάντησε «θα είμαι ευχαριστημένη αν πετύχει η έφεση, αν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα καλώς, αν δεν υπάρξει, πάλι καλώς».

Η Σάρα Σιαμς κατά την αντεξέταση της, είπε ότι πριν να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας, η κατηγορούσα αρχή της έλεγε να πει την αλήθεια και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Συγκεκριμένα είπε «η κ. Πωλίνα μου έλεγε μια κουβέντα. Όταν πας εκεί, Σάρα, να πεις την αλήθεια και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».

Ερωτηθείσα στο πώς ένιωθε στις ερωτήσεις που της έκανε η Κατηγορούσα Αρχή κατά την διάρκεια των συναντήσεων τους αυτή ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «κάποιες φορές με έπιαναν τα κλάματα γιατί προσπαθούσα να κρύψω πράγματα, πράγμα που ήταν ανούσιο.

Όταν ήρθα εδώ τα είπα. Πρέπει να φύγω από εδώ με καθαρή την συνείδησή μου, ήρθα εδώ να πω την αλήθεια».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Χατζηξενοφώντος αναφέρθηκε στις σχέσεις της Σάρα και του Τζιωνή με τον πελάτη του, ρωτώντας την Σάρα, τόσο για τις συναντήσεις που είχαν με τον Μάριο και τους υπόλοιπους πριν το φονικό, αλλά και τα όσα λέχθηκαν ανάμεσά τους.

Ο κύριος Γεωργίου διαφώνησε με την Σάρα, ότι την νύχτα της 18ης Απριλίου, ο πελάτης του έκανε χρήση κοκαΐνης. Η Σιαμς απάντησε στον συνήγορο υπεράσπισης λέγοντας συγκεκριμένα: «Ο Τζιωνής και ο Μάριος, εκείνο το βράδυ που κάναμε κοκαΐνη, γραμμές, έλεγαν ότι η δική μου εν πιο μεγάλη από την δική σου».

Η Σάρα επίσης, απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις του κ. Γεωργίου, τόνισε ότι ο Μάριος και ο Τζιωνής είχαν πολύ στενές σχέσεις, αφού ο ένας αποκαλούσε τον άλλον «αρφούι μου» και ότι είχαν συχνές τηλεφωνικές επαφές.

Μεταξύ άλλων στην αντεξέταση της Σάρας, ακούστηκε ξανά ότι ο Τζιωνής την ξυλοφόρτωνε, καθώς και ότι ήταν αυτός που της έμαθε τα ναρκωτικά.

Σε ερώτηση που έκανε ο κύριος Γεωργίου στην μάρτυρα αν η σχέση που είχε με τον Τζιωνή ήταν σχέση μίσους-αγάπης, η Σάρα απάντησε «ίσως τα ναρκωτικά έκαναν την σχέση τέτοια, δεν ήταν κανονική σχέση».

Σε κάποιο άλλο σημείο της αντεξέτασης, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε την Σάρα αν ήξερε ότι ο Λοΐζος οργάνωσε εγκληματική ομάδα στο παρελθόν για διαρρήξεις, με την μάρτυρα να απαντά πως το έμαθε από τις ειδήσεις για την 12μηνη ποινή που του επιβλήθηκε στην Πάφο σχετικά με υπόθεση διαρρήξεων.

Η αντεξέταση θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί.

6 χρόνια στον Λευτέρη

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Χάρης Πογιατζής, ξεκίνησε με αναφορά στις κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε ο Σολωμού, την συνωμοσία για ληστεία και την κατοχή επιθετικών όπλων, τονίζοντας την σοβαρότητά τους.

Αναφέρθηκε επίσης και στην αγόρευση της δικηγόρου υπεράσπισής του, Μιράντας Αγγελίδου, για τον μετριασμό της ποινής του, καθώς και στο λευκό ποινικό του μητρώο, στην συνεργασία με την Αστυνομία και στην πρόθεσή του να γίνει μάρτυρας κατηγορίας.

Αποτέλεσμα των όσων προσμέτρησαν, ήταν η επιβολή ποινής φυλάκισης έξι ετών, αναφορικά με την κατηγορία για ληστεία, διότι, βάσει της απόφασης, παρόλο που δεν ήταν ο ιθύνων νους, ανέλαβε ρόλο για να παραλάβει τα κλοπιμαία. Το δικαστήριο δεν επέβαλε ποινή στον Λευτέρη για την κατοχή επιθετικών οργάνων.

Ο Σολωμού, στο άκουσμα της ποινής του, ξέσπασε σε κλάματα, με τους συγγενείς του να τον πλησιάζουν και, σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσουν, του είπαν χαρακτηριστικά, «μεν μαραζώνεις».

Απόλυτη ανατροπή από Τζιωνή

Η ξαφνική στροφή των 180 μοιρών από τον πρώτο κατηγορούμενο, άφησε στήλη άλατος τον συνήγορο υπεράσπισής του, Ανδρέα Αναστασίου, την Κατηγορούσα Αρχή και το δικαστήριο, αφού, όπως αναφέρθηκε, κανείς δεν ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη. Ο κος Αναστασίου, όντας μη ενήμερος για την πρόθεση του πελάτη του, αποσύρθηκε αμέσως από την υπόθεση και αποχώρησε από το δικαστήριο.

Στην συνέχεια, ο Τζιωνής έλαβε τον λόγο από το δικαστήριο και εκστόμισε την λέξη «συγγνώμη»: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την αδερφή του θύματος, συγγνώμη στο ανήλικο παιδί, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου, την Σάρα, τον Μάριο, τον Λευτέρη, που δεν άξιζαν να βρίσκονται εδώ. Θέλω να πω επίσης ότι με την χρήση κοκαΐνης χάνεις το μυαλό σου. Κανένας δεν ήθελε να με ακολουθήσει εκείνη την νύχτα. Δεν ήταν σωστό να τους βάλω να κάμουν πράξεις που δεν ήταν σωστές. Ειδικά στον Μάριο, που του είπα ψέματα για να έρθει στο σπίτι. Ένα μεγάλο συγγνώμη στους παππούδες μου. Ελπίζω τώρα που θα βρίσκομαι στη φυλακή να γίνω ένας καλύτερος άνθρωπος».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναφέρθηκε στην ζωή του καταδικασθέντος, με τις λεπτομέρειες για τις κατηγορίες και επαναλαμβάνοντας ότι στις 18 Απριλίου φονεύθηκαν δύο άτομα, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου και η Ντίνα Σεργίου. Υπενθύμισε, επίσης, ότι στην Σάρα Σιάμς επεβλήθη ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ στον Λευτέρη Σολωμού, 6 ετών.

Ο κατηγορούμενος ένα είναι πατέρας ενός ανηλίκου παιδιού και λάμβανε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είπε ο Χάρης Πογιατζής, προσθέτοντας ότι τον μεγάλωσαν οι παππούδες του. Ο Πρόεδρος είπε ότι ο Τζιωνής υπηρέτησε 12 μήνες θητεία στην ΕΦ, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν άνεργος. Επίσης, είπε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την Σάρα Σιάμς, όταν συνελήφθη.

Τελειώνοντας, είπε ότι ο Τζιωνής ζήτησε να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες και ο δικηγόρος του ζήτησε άδεια να αποσυρθεί, πράγμα που έγινε. Ο κατηγορούμενος ένα παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες, εκτός την κατηγορία τρία, «Συνωμοσία για φόνο», αφού αποσύρθηκε.

Ακολούθησε η ανακοίνωση της ποινής του, η οποία είναι διά βίου φυλάκιση και για τους δύο φόνους, με τις ποινές να είναι διαδοχικές. «Στην παρούσα υπόθεση ο κατηγορούμενος φόνευσε δύο άτομα, δύο εντελώς αθώα πρόσωπα, εν ψυχρώ, με βάναυσο τρόπο», εξήγησε ο δικαστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X