ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διπλή εξαφάνιση: Βλέπει... φαντάσματα ο 32χρονος - «Πέφτουν» σαν χάρτινοι πύργοι όσα λέει

Τον «έκαψαν» τα τηλέφωνα

24news team

Τα ρίχνει στον 23χρονο που καταζητείται, ο 32χρονος Σύρος που τελεί υπό κράτηση για την εξαφάνιση των δύο γυναικών από την Ρωσία, που χάθηκαν τα ίχνη τους από τις 17 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή (3/12) ο 32χρονος που είναι νυμφευμένος με Ελληνοκύπρια, οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησής του.

Όπως ακούστηκε εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 32χρονος άλλαζε συνέχεια τις καταθέσεις του, ωστόσο, αυτές καταρρίπτονταν σαν χάρτινοι πύργοι αφού δεν συνέδεαν με τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι Αρχές, αλλά και από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Μάλιστα, σε μια εκ των καταθέσεων του, άλλαξε εντελώς το αρχικό σενάριο που έδωσε, ότι δηλαδή μετά την συνάντηση που είχαν στο εξοχικό στον Κάτω Αμίαντο, τις επέστρεψε σπίτι. Ο 32χρονος, ρίχνοντας τα πάντα στον 23χρονο που καταζητείται είπε ότι στις 12/11/21 το μεσημέρι ξεκίνησε να πάει με τις δύο γυναίκες στη Λάρνακα για να τις πάρει στο διαμέρισμα τους και στο δρόμο Κάτω Αμιάντου-Καρβουνά του ανέκοψε το δρόμο ένα γκρίζο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 23χρονος καταζητούμενος και απειλώντας τους κατέβασε τις ελλείπουσες από το αυτοκίνητο του 32χροου, τις έβαλε στο δικό του και έφυγαν μαζί.

Από τότε, όπως ισχυρίστηκε δεν τις ξαναείδε αλλά στις 20/11/21 όπως είπε μίλησε με την μια ελλείπουσα στο τηλέφωνο, αλλά δεν είχε συναντηθεί μαζί της.

Σημειώνεται ότι, από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, δεν επιβεβαιώνεται ούτε αυτό το σενάριο του 32χρονου.

Μέχρι στιγμής έγιναν δύο έρευνες στην εξοχική κατοικία στον Αμίαντο και στην ευρύτερη περιοχή, δύο έρευνες σε οικίες στη Λεμεσό, έρευνες σε 8 αυτοκίνητα και ένα ταχύπλοο σκάφος στο λιμανάκι στο Ζύγι που ανήκει στον ύποπτο, ενώ παραλήφθηκε μεγάλος αριθμός τεκμηρίων.

Από το ανακριτικό έργο υπολείπονται άλλες 50 καταθέσεις, κυρίως από αλλοδαπούς, οι οποίες θα χρειαστεί και να μεταφραστούν, οπότε χρειάζεται χρόνος ενώ θα ανακριθεί ξανά ο ύποπτος. Η Αστυνομία θεώρησε ότι αν αφεθεί ελεύθερος ο 32χρονος θα επηρεαζόταν το ανακριτικό έργο.

Αναμένεται επίσης η έκδοση εκ νέου διάταγμα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συσκευής τηλεφώνου το οποίο πιστεύεται ανήκει στην 1η ελλείπουσα, το κουτί του οποίου εντοπίστηκε σε αποσκευές της και τα αποτελέσματα των τραπεζικών δεδομένων του υπόπτου αλλά και των ελλειπουσών για να διαπιστωθούν οι κινήσεις της πιστωτικής κάρτας και οι αγορές του υπόπτου αλλά και των ελλειπουσών μεταξύ των ημερομηνιών 13/11/2021 με 25/11/2021.

Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων των υπολοίπων τεκμηρίων τα οποία θα δώσουν περαιτέρω φως στην υπόθεση αφού πρόκειται για τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από τις έρευνες που έγιναν στα αυτοκίνητα που ανήκουν στον ύποπτο αλλά και στην εταιρεία του. Αναμένονται ακόμα, μέσω της Interpol τα γενετικά προφίλ συγγενικών προσώπων των ελλειπουσών τα οποία αναμένεται να συγκριθούν και ταυτοποιηθούν με τις δειγματοληψίες που λήφθηκαν από το υπόγειο.

Εντοπίστηκαν κυνηγετικά και φυσσίγια

Δύο κυνηγετικά όπλα εντοπίστηκαν στο σπίτι του 32χρονου Σύρου που τελεί υπό κράτηση σχετικά με την εξαφάνιση των δύο γυναικών που κατάγονται από την Ρωσία.

Μάλιστα, οι Αρχές, από τις έρευνες που έκαναν στην εξοχική κατοικία, βρήκαν και δύο χρησιμοποιημένα φυσίγγια κοντά σε κάδο σκουπιδιών. Τα όπλα στάλθηκαν για βαλλιστικές εξετάσεις, ενώ για εξειδικευμένες εξετάσεις στάλθηκαν και τα φυσίγγια.

Πάντως, η Ελληνοκύπρια σύζυγος του 32χρονου, σε κατάθεσή της, αναφερόμενη στα δύο κυνηγετικά, είπε ότι ο ύποπτος είναι κυνηγός.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο 32χρονος αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές και συνεχίζει να προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς για την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι δύο γυναίκες.

Για την υπόθεση καταζητείται επίσης 23χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Λεμεσού, τον οποίο «έδωσε» ο 32χρονος. Ο 23χρονος έχει «πλούσιο» βιογραφικό και είναι γνωστός στις Αρχές.

Ο καταζητούμενος

Η Αστυνομία καταζητεί τον Omran Hmadai, 23 ετών, από τη Συρία, φωτογραφία του οποίου δημοσιεύεται, σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απαγωγής, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 16-25 Νοεμβρίου, 2021, στη Λάρνακα.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λάρνακας στο τηλέφωνο 24-804060 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό, ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Θυμίζουμε πως τον 23χρονο τον «έδωσε» ο 32χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο εν λόγω νεαρός αλλοδαπός, είναι κάτοικος Λεμεσού και καταζητείτο από τις Αρχές εδώ και λίγο καιρό και για άλλες σοβαρές υποθέσεις, όπως ναρκωτικά, διαρρήξεις και κλοπές, κατοχή επιθετικού οργάνου και άλλα.

Σημειώνεται ότι δεν αποκλείεται ο 23χρονος Omran, να έχει διαφύγει και στα κατεχόμενα.

Χρησιμοποίησε την πιστωτική της αγνοούμενης

Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της μίας εκ τω δύο γυναικών, όχι μόνο μια φορά μάλιστα. Αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που «βαραίνει» τον 32χρονο, ενώ θυμίζουμε ότι στο εξοχικό που βρίσκεται μεταξύ Αμιάντου και Κάρδαμα, όπου συναντήθηκε ο ύποπτος με τις δύο γυναίκες εντοπίστηκαν αίματα που βάσει της ταυτοποίησης που έγινε, ανήκουν σε μια εκ των δύο γυναικών.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του υπόπτου φαίνεται να εντοπίστηκαν κι άλλα προσωπικά αντικείμενα των δύο γυναικών, για τα οποία έδωσε κάποιους ισχυρισμούς χωρίς όμως να πείσει τους ανακριτές. 

Ο 32χρονος επιμένει να ισχυρίζεται ότι γύρισε τις δύο γυναίκες σπίτι τους, μετά την συνάντηση που είχαν, και ότι δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Οι Αρχές με βάση τα στοιχεία και τα τεκμήρια που περισυνέλλεξαν βλέπουν πίσω από την εξαφάνιση των δύο γυναικών, Alraeesi Khaiat 43 ετών και την Mariia Gazibagandova 33 ετών, φρικτή διπλή δολοφονία.

Με άδεια επισκέπτη στην Κύπρο

Την καταγγελία εξαφάνισης των δύο γυναικών, από τη Ρωσία ηλικίας 43 και 33 χρονών, φαίνεται, έκανε στις 19 Νοεμβρίου φιλικό πρόσωπο της μιας εκ των δύο αγνοουμένων, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι έχασε κάθε επικοινωνία μαζί της από τις 17 του ίδιου μήνα.

Οι δύο γυναίκες έφτασαν στο νησί μας με άδεια επισκέπτη, ενώ σημειώνεται ότι διέμεναν στην Λάρνακα. 

Δεν ήταν δικό του το σπίτι που συναντήθηκε με τις δύο γυναίκες

Με τον χώρο στον οποίο ο 32χρονος φαίνεται να συναντήθηκε με τις δύο γυναίκες και όπου εντοπίστηκαν τα αίματα και κάποια άλλα τεκμήρια που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στο σημείο, ο ύποπτος συνδέεται επαγγελματικά.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος στο εν λόγω σπίτι εκτελούσε διάφορες οικοδομικές εργασίες και έτσι φαίνεται να κατάφερε να εισέλθει εκεί με τις δύο γυναίκες. 

Όλα αυτά, φαίνεται να συνέβησαν εν αγνοία του ιδιοκτήτη του σπιτιού. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X