ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δίωρη στάση εργασίας από τους ταξιτζήδες

Ποιοι οι λόγοι

ΚΥΠΕ

Σε δίωρη στάση εργασίας από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί κατέρχονται τη Δευτέρα τα μέλη της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής των Αστικών Ταξί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή των Αστικών Ταξί, συνήλθε σε έκτακτη σύσκεψη και αποφάσισε όπως κατέλθουν (σαν πρώτο μέτρο) σε δίωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 2/10/2023 από τις 7πμ – 9πμ.

Η απόφαση αυτή, αναφέρεται, πάρθηκε μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις που είχαν εκπρόσωποι των κλάδων με τα αρμόδια τμήματα, που "έπαιρναν υποσχέσεις χωρίς να επιλύονται τα προβλήματα του κλάδου".

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, σημειώνει, είναι "η πειρατεία (Ιδιωτικά- υπεραστικά-τουρκοκυπριακά- αυτοκίνητα ενοικιάσεως - εφαρμογές «applications»-ιστοσελίδες), η τροποποίηση της Νομοθεσίας του 2019 για επαγγελματικές άδειες (χωρίς διαβούλευση με τους επαγγελματίες) καθώς και οι λεωφορειολωρίδες και τα αεροδρόμια (24ωρη αστυνόμευση και εποπτεία)".

Για τις λεωφορειολωρίδες αναφέρεται ότι σε όλες τις λεωφορειολωρίδες στην Λευκωσία μπορούν να κινούνται τα ταξί εκτός από την λεωφορειολωρίδα του ΓΣΠ. "Ο Υπουργός Μεταφορών μας υποσχέθηκε ότι θα μπορούμε να την χρησιμοποιούμε ενώ η αστυνομία το απαγορεύει. Δεν θα ανεχθούμε να μην εισέρχονται τα ταξί" καταλήγουν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση