ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος - Ντροπιαστικό σκηνικό: «Τον βρήκαν ήσυχο και τον χτυπούν»

Συγκλονίζει ο πατέρας των παιδιών που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού σε σχολείο στην Λευκωσία

Σε δάκρυα ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής του ΣΙΓΜΑ "Μεσημέρι και Κάτι" ο πατέρας των παιδιών που έπεσαν δύο φορές θύματα ξυλοδαρμού από συμμαθητές τους έξω από το σχολείο τους, καθώς όπως αναφέρει δεν ανταποκρίνεται κανένας στις εκκλήσεις του. Παράλληλα συγκλονίζει λέγοντας ότι «πάνε σχολείο και δεν ξέρω αν θα επιστρέψουν ζωντανά».

Αρχικά δήλωσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που χτυπάνε κάποιο από τα παιδιά του, «την Τρίτη το μεσημέρι όταν σχόλασαν τα παιδιά μου - και όπως βλέπετε στο βίντεο - μούνταραν το ένα μου παιδί. Πήγαμε στο νοσοκομείο και μετά στην Αστυνομία όπου δώσαμε καταθέσεις. Χθες (σ.σ Τετάρτη) πάλι το ίδιο. Όμως χθες έδειραν και τα δύο παιδιά μου. Σήμερα το πρωί απείλησαν τον ένα ότι θα τον δείρουν πάλι. Το παιδί λέει, "αφού δεν κάνουμε κάτι γιατί μας δέρνουν;"».

Εν συνεχεία, λέει ότι ο λόγος που τον χτυπάνε είναι γιατί είναι ήσυχο παιδί, «τον βρήκαν ήσυχο και μαλαχτό και τον χτυπούν. Πρόκειται για τρία τέσσερα άτομα, όμως οι άλλοι τους σιγοντάρουν. Αντί να τους χωρίσουν, τους αφήνουν να μαλώνουν και τραβάνε βίντεο».

Όσο για τις κινήσεις στις οποίες προέβη κι αν αποτάθηκε στα αρμόδια τμήματα τόνισε, «απευθυνθήκαμε στην αστυνομία και στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Δεν ξέρω αν θα έρθουν ζωντανά σήμερα τα μωρά. Από την άλλη η διεύθυνση του σχολείου μας είπε πως ό,τι γίνει εκτός σχολείου δεν τους αφορά. Το παιδί σήμερα πήγε στο σχολείο με το άγχος».

Για το αν ζήτησε να αλλάξουν τα παιδιά του σχολείο απάντησε, «όχι, γιατί να ζητήσω αλλαγή σχολείου; Αυτό πρέπει να το δει ο διευθυντής και να τιμωρήσει όποιους τα κάνουν αυτά στα παιδιά μου... Σκέφτομαι να σταματήσω τα παιδιά από το σχολείο για να μην φτάσω στο σημείο να τους πιάσω με τη νεκροφόρα από κει. Ακόμα λίγο να χτυπήσει το κεφάλι του παιδιού στο πεζούλι. Αν χτυπούσε εκεί, θα "έμενε". Είναι μαυρισμένο το μωρό».

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για σχολική βία στο Γυμνάσιο Ακακίου

Η έξαρση περιστατικών βίας ανάμεσα σε μαθητές/τριες είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται και στην κοινότητα γενικότερα, δεν αφορά μόνο στον χώρο του σχολείου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας (ΥΕΨ), Έρνη Σισμάνη Παπακώστα.

Ερωτηθείσα σχετικά με το νέο περιστατικό βίας που είδε το φως της δημοσιότητας μετά που πατέρας 13χρονου μαθητή κατήγγειλε πως ο γιός του δέχθηκε επίθεση και χτυπήθηκε από συμμαθητή του στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου, η κα. Παπακώστα είπε ότι η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και γενικότερα το Υπουργείο Παιδείας με τις υποστηρικτικές Υπηρεσίες του σχολείου ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Σε συνεργασία με το σχολείο, συνέχισε, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο για θέματα σχολικής βίας.

«Ο εκεί σχολικός ψυχολόγος είναι στη διάθεση των γονιών, των παιδιών που εμπλέκονται για να παρέχει συμβουλευτική. Δώσαμε τρόπους επικοινωνίας και αύριο θα είμαστε στο σχολείο για να έχουμε περαιτέρω παρέμβαση και πιθανώς κάποιες άλλες παρεμβατικές δράσεις στο χώρο του σχολείου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και για το θύτη και για το θύμα, η κα. Παπακώστα είπε ότι «έχουμε υποστήριξη προς τους γονείς, προς τη σχολική μονάδα και έχουμε δράσεις μέσα στη σχολική μονάδα όσον αφορά και τον θύτη και το θύμα».

«Φυσικά μπορεί να παραπεμφθεί και στην Υπηρεσία μας αν χρειαστεί για περαιτέρω αξιολόγηση, αν χρειαστεί», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα αναλάβουν πρωτοβουλία για δράσεις και σε άλλα σχολεία, με αφορμή την έξαρση των περιστατικών βίας ανάμεσα σε μαθητές που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας, η κα. Παπακώστα είπε ότι ήδη το κάνουν.

«Τα τελευταία χρόνια αφιερώνουμε τεράστιο χρόνο σε αυτά τα θέματα. Η έξαρση που βλέπουμε παρουσιάζεται και στην κοινότητα γενικότερα, δεν αφορά μόνο στον χώρο του σχολείου», κατέληξε.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση