ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δ. Πιριλλής - «Αν ήθελα να σκοτώσω, θα είχα μαζί μου όπλο» (pics,vid)

Κατηγορείται για θάνατο εκ προμελέτης στην Βουλγαρία

Για θάνατο εκ προμελέτης στην Βουλγαρία κατηγορείται ο 60χρονος Κύπριος ζωοτρόφος Δημήτρης Πιριλλή στη Βουλγαρία. Μάλιστα το Νομαρχιακό Δικαστήριο Φιλιππούπολης αποφάσισε την Πέμπτη (16/5) την κράτησή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με τον ίδιο να δηλώνει ότι δεν είχε πρόσθεση να σκοτώσει. 

Η υπόθεση

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ο 60χρονος τα μεσάνυκτα του Σαββάτου αντιλήφθηκε κλοπή αγελάδων από την φάρμα που διατηρεί, κάτι που δεν γινόταν για πρώτη φορά.

Ο Κύπριος πήρε το αυτοκίνητό του και κυνήγησε τους τρεις ζωοκλέφτες κτυπώντας τον έναν εξ αυτών και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Οι άλλοι δύο διέφυγαν, ωστόσο συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από την τοπική Εισαγγελία που εξετάζει την υπόθεση «κατηγορείται για πρόκληση θανάτου με σκόπιμο αυτοκινητικό δυστύχημα που προκάλεσε, οδηγώντας το αυτοκίνητό του, παραβιάζοντας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με σκοπό να προκαλέσει τον θάνατο στον 30χρονο».

Τι δήλωσε ο ίδιος

Ενώπιον Δικαστηρίου ο κ. Πιριλλής είπε «Αν ήθελα να σκοτώσω, θα είχα μαζί μου όπλο, ενώ δεν είχα ούτε καν το κινητό μου, μόνο ένα φανάρι. Όταν είδα τους τρεις να κλέβουν τις αγελάδες, πήγα να τους σταματήσω αλλά φοβήθηκα ότι θα έχουν μαζί τους μαχαίρια. Μπήκα στο αυτοκίνητο για να τους πλησιάσω με αναμμένα φώτα για να δω ποιοι είναι».

Στο πλευρό του στέκονται οι κάτοικοι της περιοχής που διαμένει υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ατύχημα και όχι για σκόπιμη πράξη.

Ο 30χρονος νεκρός το 2011 είχε κλέψει οκτώ άλογα από τη φάρμα του Πιριλλή, συνελήφθη και καταδικάστηκε σε επταετή φυλάκιση και αποφυλακίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X