ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έτσι ανεβάζει ρολά η εστίαση - Θέλουν μέχρι μεσάνυχτα οι επιχειρηματίες

Τι αλλάζει

Πάρια Ευσταθίου

Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις συγκριτικά με την προηγούμενη φορά θα γίνει η επανεκκίνηση της εστίασης στις 16 Μαρτίου.

Aυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνου Λεβέντη με τον οποίο επικοινώνησε το 24news με αφορμή το προσεχές άνοιγμα της εστίασης. Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε,δεν αλλάζει η χωρητικότητα ανά άτομο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ούτε και ο μέγιστος αριθμός ατόμων. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που είναι υπό συζήτηση, παραμένουν τα 3 τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα στους εσωτερικούς χώρους, και τα 2 τετραγωνικά  μέτρα ανά άτομο με μέγιστο τα 125 άτομα στους εξωτερικούς χώρους.

Οι παρέες ανά τραπέζι θα αποτελούνται από 6 άτομα, όμως η εισήγηση των ιδιοκτητών κέντρων εστίασης, είναι σε περίπτωση που πρόκειται για οικογένεια και είναι περισσότερα τα άτομα να υπάρξει διακανονισμός και να μπορούν να φιλοξενηθούν σε ένα τραπέζι.


Με αυστηρά πρωτόκολλα θα λειτουργήσει η εστίαση


Σύμφωνα με τον κ.Λεβέντη, οι διαφορές που προκύπτουν είναι ότι οι εργαζόμενοι στους χώρους εστίασης θα πρέπει να περνούν από τον έλεγχο της ταχείας ανίχνευσης και οι χώροι που σερβίρουν μόνο οινοπνευματώδη ποτά θα πρέπει να σερβίρουν και κάποιου είδους φαγητό, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αφού οι θαμώνες θα πρέπει να είναι καθήμενοι. 

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ωράριο λειτουργίας των χώρων εστίασης που θα καθοριστεί πιθανώς με νέο διάταγμα. Η προσέλευση του κόσμου στους χώρους εστίασης θα γίνεται με την αποστολή sms σε νέο αριθμό που θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας.

Εισήγηση των ιδιοκτητών κέντρων εστίασης είναι το ωράριο να είναι μέχρι τις 12 το βράδυ, ώστε οι χώροι να είναι σε θέση να φιλοξενούν περισσότερο κόσμο σε διαφορετική χρονική στιγμή. «Αυτό θα ικανοποιήσει τόσο την επιθυμία των πολιτών για έξοδο, όσο και την τήρηση των μέτρων αφού ο κόσμος δεν θα διαχέεται έξω ταυτόγχρονα, ενώ παράλληλα οι χώροι θα γίνουν και πιο βιώσιμοι, μας εξήγησε ο κ.Λεβέντης.»

 Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο πρωτόκολλο ανέφερε τα εξής:

Ως χώροι εστίασης νοούνται τα εστιατόρια, οι χώροι εστίασης εντός ξενοδοχείων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων, οι χώροι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, πολυκαταστημάτων και malls, οι ταβέρνες, οι καφετέριες, οι πιτσαρίες, οι μπυραρίες, τα σνακ-μπαρ, τα μπαρ, τα καφενεία, και οι χώροι εστίασης εντός κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κοκ. Διευκρινίζεται ότι οι πιο πάνω χώροι δύνανται να παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον παράδοσης (delivery).

Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά κράτηση/τραπέζι/ομάδα σε χώρους εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 6 άτομα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X