ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διευκρινίζει ο Βαφεάδης: Δεν αλλάζει κάτι για τ/κ οχήματα που έρχονται από τα κατεχόμενα

Τυχόν αλλαγή της πρακτικής κάλυψης του αρχικού «Τ» από τα τ/κ ταξί που περνούν στις ελεύθερες περιοχές πρέπει να αποφασιστεί σε ανώτατο επίπεδο

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σκέψεις για να αλλάξει κάτι στη διαδικασία εισόδου των οχημάτων που είναι εγγεγραμμένα στα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, ενώ σημείωσε ότι τυχόν αλλαγή της πρακτικής κάλυψης του αρχικού «Τ» από τα τ/κ ταξί που περνούν στις ελεύθερες περιοχές πρέπει να αποφασιστεί σε ανώτατο επίπεδο.

Μετά την παρουσίαση της σύμβασης για τη δημιουργία νέων στάσεων λεωφορείων, ο Υπουργός ρωτήθηκε κατά πόσο υπάρχουν σκέψεις αναθεώρησης της πρακτικής κάλυψης του αρχικού «Τ» στα ταξί από τα κατεχόμενα που περνούν στην Κυπριακή Δημοκρατία και πιθανώς να μεταφέρουν τουρίστες, με αποτέλεσμα να προκαλείται αθέμιτος ανταγωνισμός, ο Υπουργός σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει νόμους και κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία των ταξί.

Για να γίνεται νόμιμα αυτή η μεταφορά, πρέπει οι οδηγοί να κατέχουν το κατάλληλο δίπλωμα και το κατάλληλο αυτοκίνητο, ανέφερε. «Οποιαδήποτε παραβίαση αυτής της νομοθεσίας θεωρείται παρανομία και καταγγέλλεται. Οποιαδήποτε τέτοια παραβίαση εντοπιστεί και καταγγελθεί, θα τη χειριστούμε ανάλογα με τα όσα προνοεί η νομοθεσία», σημείωσε, αναφέροντας ότι το θέμα της κάλυψης του αρχικού «Τ» ρυθμίζεται άτυπα από τον Κανονισμό της Πράσινης Γραμμής, και είναι κάτι που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια. «Αν αναθεωρηθεί θα αναθεωρηθεί στο ανώτατο επίπεδο», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά με οχήματα με πινακίδες από το παράνομο καθεστώς που περνούν στις ελεύθερες περιοχές, τα οποία δεν έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν περνούν από ΜΟΤ, ο Υπουργός σημείωσε ότι όλα τα αυτοκίνητα που έρχονται στην Κύπρο που δεν είναι εγγεγραμμένα στο αρχείο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, δεν υπόκεινται σε έλεγχο για κάποιο χρονικό διάστημα. Η υποχρέωσή τους είναι να εγγραφούν και να περάσουν για έλεγχο, αν παραμείνουν στη Δημοκρατία πέραν του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται στη νομοθεσία.

Τα οχήματα που οδηγούν Τουρκοκύπριοι και περνούν στις ελεύθερες περιοχές ελέγχονται από συνεργείο στο οδόφραγμα για εμφανείς παραβιάσεις οποιουδήποτε κανόνα ασφάλειας και αν παρατηρηθεί κάτι γίνονται υποδείξεις για να διορθωθούν, ανέφερε, ενώ, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη για να αρχίσει να χρεώνεται αυτή η διαδικασία.

Σημείωσε ακόμα, ότι κατά την είσοδο των οδηγών από το οδόφραγμα δίνεται μια άδεια για να οδηγούν στις ελεύθερες περιοχές. Αυτή ισχύει για ένα χρόνο «και η ρύθμιση αυτή ισχύει και θα θέλαμε να συνεχίσει, όσον αφορά τη δυνατότητά μας να επιβεβαιώνουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν άδεια οδηγού. Εμείς εξασφαλίζουμε ότι έχουν την πρέπουσα ασφάλεια, βεβαιώνοντας ότι έχουν άδεια οδηγού σε ισχύ», σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση