ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» - Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

24news team

Έντονα και παρατεταμένα αναμένεται να είναι τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν τις τελευταίες ώρες το νησί μας, με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα, Κυριακή (07/04), η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φτάσει τους 26 βαθμούς, ενώ οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τις βροχοπτώσεις είναι τα ορεινά αλλά και περιοχές στα νοτιοανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού. Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω πτώση για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις εποχικές τιμές.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ χαμηλό βαρομετρικό που σχηματίζεται στα δυτικά του νησιού και κινείται νοτιοανατολικά, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, από νωρίς τη Δευτέρα.

Αρχικά σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τόπους θα παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά και στο εσωτερικό του νησιού. Σε καταιγίδα, δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης και παροδικά στα νότια και τα νοτιοδυτικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Αργότερα, στα δυτικά, στα βόρεια αλλά και στα ανατολικά παράλια, ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα στραφούν καταβατικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, ενδέχεται κατά περιόδους να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Το βράδυ, το πεδίο των ανέμων, ιδιαίτερα στα παράλια, θα είναι ενισχυμένο.

Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται κατά περιόδους να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Από το βράδυ και μετά, θα υπάρχει βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα ορεινά αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, θα σημειώσει πτώση, για να βρεθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις εποχικές τιμές, ωστόσο την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να επιστρέψει σε τιμές κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση