ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επανέρχονται οι μοναχοί: «Βρέφος μύριζε μύρο πέντε μέρες»

Τι αναφέρουν οι δικηγόροι τους

Οι δικηγόροι των δύο μοναχών με νέα ανακοίνωση δίνουν στη δημοσιότητα γραπτή μαρτυρία στην οποία αναφέρεται ότι στον καθαρισμό του σταυρού του Αγίου Πορφυρίου χρησιμοποιήθηκε οινόπνευμα και όχι μύρο.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωση «έχουμε εξασφαλίσει και δίνουμε στη δημοσιότητα γραπτή μαρτυρία / υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ενός προσκυνητή της ιεράς Μονής εξ Ελλάδος. Αυτός δηλώνει εγγράφως και ενυπογράφως ότι ήταν παρών μια μέρα φέτος τον Ιανουάριο στο γραφείο του Ηγουμένου Νεκταρίου, όταν ο Ηγούμενος έδωσε εντολή σε παρευρισκόμενους Μοναχούς να προβούν σε καθαρισμό του Σταυρού κα αυτοί χρησιμοποίησαν οινόπνευμα και όχι βεβαίως μύρο».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης αναφορικά με βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες, όπου ο Ηγούμενος Νεκτάριος εμφανίζεται δήθεν να δίνει εντολή για τοποθέτηση μύρου στον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου, έχουμε εξασφαλίσει και δίνουμε στη δημοσιότητα γραπτή μαρτυρία / υπεύθυνη δήλωση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής ενός προσκυνητή της ιεράς Μονής εξ Ελλάδος. Αυτός δηλώνει εγγράφως και ενυπογράφως ότι ήταν παρών μια μέρα φέτος τον Ιανουάριο στο γραφείο του Ηγουμένου Νεκταρίου, όταν ο Ηγούμενος έδωσε εντολή σε παρευρισκόμενους Μοναχούς να προβούν σε καθαρισμό του Σταυρού κα αυτοί χρησιμοποίησαν οινόπνευμα και όχι βεβαίως μύρο. Σημειωτέον ότι και στο βίντεο που δημοσιεύθηκε χθες είναι εμφανές από το σχήμα και το μέγεθος του δοχείου που χρησιμοποιήθηκε ότι έγινε χρήση οινοπνεύματος και όχι μύρου.

Η γραπτή μαρτυρία

Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις(2), που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι:

Στις 22/01/2024, στο πλαίσιο επίσκεψης μου στην Κύπρο με την οικογένειά μου, βρέθηκα εντός του γραφείου του Γέροντος Νεκταρίου στην Μονή ΟΣΙΟΥ ΑΒΒΑΚΟΥΜ για προσωπική συνάντηση με τον Γέροντα μη έχοντας ραντεβού μαζί του και χωρίς να με περιμένει. Kατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής ο Γέροντας έδωσε εντολή στους παριστάμενους δύο μοναχούς να καθαρίσουν και απολυμάνουν τις λάρνακες με τα λείψανα των Αγίων όπως και τον Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου. Οι εργασίες αυτές εκτελέστηκαν και ολοκληρώθηκαν κατά την διάρκεια συζήτησης μου με τον Γέροντα. Με τα μάτια μου είδα μπουκάλια με υγρό οινόπνευμα (μύριζε έντονα στον χώρο), υγρό αντισηπτικό και με βαμβάκι και πανιά. Με αυτά καθάριζαν όλα τα ιερά λείψανα, τις λάρνακες και τον Σταυρό. Ο γέροντας διέκοψε αρκετές φορές την συζήτηση μας, κάνοντας παρατηρήσεις προς τους μοναχούς που καθαρίζανε, έτσι ώστε ο καθαρισμός να είναι ενδελεχής και σχολαστικός για λόγους υγιεινής και απολύμανσης , όπως πολλές φορές τόνισε. Μετά από αρκετή ώρα και μόνο με την χρήση των παραπάνω υγρών τελείωσαν την διαδικασία, και ένα μέρος τα άφησαν στο τραπέζι εντός του γραφείου, και τα υπόλοιπα στο απέναντι έπιπλο δίπλα στο τραπέζι καθότι ήταν πολλά.

Στην συνέχεια άρχισαν να τα τοποθετούν εντός μιας ντουλάπας που βρισκόταν πίσω από την πόρτα εισόδου στο ίδιο γραφείο για να μην σκονιστούν. Μετά τον καθαρισμό όλων των λειψάνων και του Σταυρού ο Γέροντας ζήτησε από τον μοναχό Αββακούμ την λάρνακα με τον Σταυρό για να προσκυνήσουμε. Αφού προσκυνήσαμε τα 4 από τα 5 μέλη της οικογένειας μου ο Γέροντας ζήτησε από τον μοναχό να αφαιρέσει τον Σταυρό από την λάρνακα και να Σταυρώσει στο κεφάλι το 5ο μέλος της οικογένειας μου που ήταν βρέφος. Από εκείνη την στιγμή και επί 5 ημέρες, το βρέφος παρότι έκανε μπάνιο μύριζε μύρο στο σημείο που Σταυρώθηκε.

Όλα αυτά τα αναφέρω και τα δηλώνω υπεύθυνα, προς αποκατάσταση της αλήθειας, γιατί είδα σήμερα σε ειδησεογραφικά sites της Ελλάδας και της Κύπρου να αναδημοσιεύεται βίντεο που εμφανίζει τον Γέροντα Νεκτάριο να δίνει δήθεν εντολή να τοποθετηθεί μύρο στον Σταυρό, πράγμα ψευδέστατο και συκοφαντικό. Το βίντεο αυτό με λύπησε ιδιαίτερα, λόγω της μεγάλης αδικίας προς τον Γέροντα. Δίνω τη συγκατάθεσή μου για τη δημοσίευση της Υπεύθυνης Δήλωσής μου αυτής στα μέσα ενημέρωσης και στα κοινωνικά δίκτυα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση