ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Black Friday: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Η σχετική ενημέρωση

ΚΥΠΕ

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Κύπρου με ανακοίνωσή του δίνει συμβουλές για τις αγορές των καταναλωτών κατά τις εκπτώσεις που προσφέρονται το Black Friday ή την Cyber ​​Monday, η οποία ακολουθεί λίγο αργότερα.

«Πολλά καταστήματα αναφέρονται στην προτεινομένη τιμή λιανικής για τις εκπτώσεις που προσφέρουν. Αλλά, ακόμη και πριν από το Black Friday, αυτή συνήθως δεν αντιστοιχεί στην πραγματική τιμή της αγοράς. Επομένως, οι διαφημιστικές υποσχέσεις παραπλανούν σκόπιμα τους καταναλωτές", αναφέρει η Διευθύντρια του ΕΚΚ Κύπρου, Αναστασία Στυλιανίδου.

Το Κέντρο συμβουλεύει τους καταναλωτές να αποφύγουν τις παρορμητικές αγορές κια να κάνουν μια λίστα αγορών με μόνο πράγματα που χρειάζονται πραγματικά. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή περιττών παραδόσεων και επιστροφών, λέει.

Επίσης προτρέπει να κάνουν μια στοχευμένη επιλογή, χρησιμοποιώντας διαγράμματα μεγεθών και κριτικές από άλλους πελάτες. Με αυτόν τον τρόπο, λέει, μπορείτε να παραγγείλετε απευθείας το σωστό μέγεθος και να αποφύγετε τις περιττές επιστροφές.

Επίσης παροτρύνει τους καταναλωτές να δημιουργήσουν μια λίστα επιθυμιών. Πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν μια τέτοια λειτουργία, λέει και προσθέτει ότι οι καταναλωτές μπορούν να προσθέσουν bookmarks σε στοιχεία και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των τιμών τους.

Επίσης καλεί τον κόσμο να συγκρίνει τιμές και να μην εμπιστεύεται τυφλά ότι η έκπτωση είναι η καλύτερη τιμή. Συγκρίνετε τιμές τόσο σε καταστήματα όσο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα, λέει.

Τέλος παροτρύνει τους καταναλωτές να εγγραφούν σε ενημερωτικά δελτία και να επιλέξουν μια βιώσιμη αποστολή, καθώς ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Κανονίστε μια προτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης και αποφύγετε τις τμηματικές παραδόσεις, η παράδοση σε ένα σημείο παραλαβής είναι πιο βιώσιμη από μια παράδοση στο κατώφλι σας, καταλήγει.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X