ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βγάζουμε τις μάσκες; Τι απαντά ο Καραγιάννης

Τι δήλωσε στο 24news

24news team

Για το ενδεχόμενο κατάργησης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και για την χρήση της σε οχήματα μίλησε στο 24news, το μέλος της επιστημονικής ομάδας, δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Ο κ. Καραγιάννης, σε ερώτηση αν υπάρχει προγραμματισμός για το πότε θα υπάρξει η κατάργηση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι, δεν μας προσέγγισε ο Υπουργός Υγείας για το συγκεκριμένο θέμα». Ωστόσο, κατά την άποψη του, θα μπορούσε να βγάλουμε τις μάσκες υπό προϋποθέσεις.

Εξηγώντας, ο κ. Καραγιάννης ανέφερε πως θα πρέπει η εμβολιαστική κάλυψη να αγγίξει το 65% με 70%, ωστόσο, αν θα εφαρμοστεί η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα πρέπει να το επιτρέπει και η επιδημιολογική εικόνα.

Ερωτηθείς για την χρήση μάσκας σε οχήματα και κατά πόσο είναι απαραίτητο, σημείωσε πως: «το μέτρο αυτό είναι αναγκαίο αφού θεωρείται κλειστός χώρος και άτομα από διαφορετικές οικογένειες όταν βρίσκονται στο ίδιο όχημα θα πρέπει να βάζουν την μάσκα τους».

Κληθείς να τοποθετηθεί και για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ο κ. Καραγιάννης είπε «δεν νομίζω να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα αφού θα γίνονται έλεγχοι για την ένδειξη αρνητικού αποτελέσματος σε τεστ για τον κορωνοϊό».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X