ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O αστυνομικός σταθμός Πέρα Χωριού Νήσου ο στόχος της εγκληματικής οργάνωσης

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

24news team

Εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στην Ελλάδα, η οποία φέρεται να είχε στόχο αστυνομικό σταθμό στην Επαρχία Λευκωσίας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο αστυνομικός σταθμός, που ήταν στο στόχαστρο των εγκληματικών στοιχείων είναι αυτός του Πέρα Χωριού Νήσου.

Στον συγκεκριμένο σταθμό υπάρχουν κρατούμενοι οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για πολύκροτες υποθέσεις ναρκωτικών αλλά και φόνου. Να σημειωθεί ότι από την επιχείρηση των Ελληνικών Αρχών εντοπίστηκαν σημειώσεις που αφορούσαν στο σχεδιαζόμενο χτύπημα στη Λευκωσία και ειδικότερα στον εν λόγω αστυνομικό σταθμό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Κυπριακή Αστυνομία πληροφορήθηκε τα καθέκαστα πρώτα από ελληνικά δημοσιεύματα και μετέπειτα από τις Ελληνικές Αρχές.

Πώς στήθηκε η επιχείρηση - Όπλα και ναρκωτικά

Σύμφωνα με τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης η επιχείρηση σημειώθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί, ηλικίας από 26 έως 47 ετών, τρεις Έλληνες, 28, 29 και 31 ετών, καθώς και δύο Ελληνίδες, 28 και 32 ετών.

Ο 29χρονος και η 28χρονη, που είναι μεταξύ των συλληφθέντων, είναι ένα ζευγάρι δασκάλων, που διδάσκουν σε σχολείο της Δυτικής Αττικής, όπως αναφέρουν τα Ελλαδικά Μέσα.

Σημειώνεται πως κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν όπλα, εκρηκτική ύλη TNT, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών και πλαστά δελτία ταυτότητας.

«Πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν «πλούσιο» ποινικό παρελθόν, ενώ από τη μεθοδολογία δράσης, τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών και τα μέτρα φύλαξης που λάμβαναν, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζαν παράνομα έσοδα, ύψους τουλάχιστον 250.000 ευρώ», είχε δηλώσει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κωνσταντία Δημογλίδουη σε δηλώσεις της είπε: «σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια στο Μαρούσι, τη Φιλοθέη και τον Άλιμο, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 20.480 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 6.517 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 194.3 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 πλάκες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ βάρους 681 γραμ, πυροκροτητής, εξοπλισμός κατασκευής εκρηκτικών υλών, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και 59 φυσίγγια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), 2 αυτοκίνητα, μοτοσικλέτα, 41 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 26.215 ευρώ».

Όπως αναφέρουν τα Ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης τα περισσότερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

 

Συγκεκριμένα:

• ο 45χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για ληστεία, κλοπή, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία εγγράφων και χρημάτων και υπεξαίρεση. Επίσης, σε βάρος τους εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης,

• ο 40χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για κατοχή ναρκωτικών, απειλή, επίθεση σε αστυνομικούς, και οικογενειακή βία. Επίσης, σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης,

• ο 47χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για εκβίαση, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί πυρομαχικών και ανθρωποκτονίες ως μέλος παραστρατιωτικής οργάνωσης,

• ο 43χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών,

• ο 31χρονος αλλοδαπός έχει συλληφθεί από τις Αρχές της χώρας καταγωγής του για απειλή,

• ο 26χρονος αλλοδαπός διώκεται από τις ελληνικές Αρχές με καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 5 ετών και 9 μηνών για εκρήξεις και διατάραξη οικιακής ειρήνης,

• ο 29χρονος ημεδαπός έχει συλληφθεί για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και

• ο 28χρονος ημεδαπός έχει συλληφθεί για επεισόδια σε γήπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X