ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτόπτης μάρτυρας: «Του είπε ότι την έκανε σαπούνι και ο αστυνομικός γέλασε»

«Είμαστε σοκαρισμένοι για το πόση ώρα περιμέναμε την αστυνομία να ανταποκριθεί σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, όπως επίσης και για τις ειρωνείες και τα γέλια στα τηλέφωνα»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Ιωάννας Κυριάκου 

Τα όσα είδε και άκουσε το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Απριλίου, την ώρα που έγκυος γυναίκα βγήκε στο δρόμο για να ξεφύγει από τον σύντροφό της ο οποίος την ξυλοκόπησε, περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στην «Καθημερινή», καταγγέλλοντας την στάση της Αστυνομίας η οποία, όπως αναφέρει, επέδειξε μια τραγική αντιμετώπιση της όλης υπόθεσης και δεν έφτασε ποτέ στο σημείο, παρά τον αριθμό τηλεφωνημάτων που έλαβε από τους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν την γυναίκα. Σημειώνεται ότι περαιτέρω προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η σοβαρή αυτή καταγγελία για τα αντανακλαστικά της Αστυνομίας Κύπρου σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την γυναικοκτονία στην Ελλάδα έξω από τον Αστυνομικό σταθμό την ώρα που βρισκόταν σε κλήση με το 100.

«Πήγαινα στο γυμναστήριο όταν σε κάποια φάση είδα στον δρόμο μια γυναίκα, εμφανώς τραυματισμένη στο μάτι, να κλαίει και να φωνάζει ότι ο άνδρας της την χτύπησε. Σταμάτησα, στο σημείο βρίσκονταν ακόμα δύο άτομα, τηλεφωνήσαμε στην Αστυνομία. Τους είπαμε ξεκάθαρα την διεύθυνση, σε ποιο δρόμο του Στροβόλου βρισκόμασταν, σε ποια φώτα και ότι κοντά βρισκόταν μια γνωστή πιτσαρία. Οι αστυνομικοί μας είχαν πει ότι θα ερχόντουσαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα καθώς είχαν περίπολο κοντά στην περιοχή. Περιμέναμε για περίπου 20 λεπτά μαζί με την κοπέλα», είπε στην «Καθημερινή» ο αυτόπτης μάρτυρας.

Επισήμανε ότι ο άνδρας της γυναίκας βρισκόταν στο διαμέρισμα μόνος του μαζί με το άλλο της παιδί. Μάλιστα, όπως η ίδια είχε αναφέρει στους πολίτες που έσπευσαν να την βοηθήσουν, αυτός βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. «Εμείς όλα αυτά τα στοιχεία τα δώσαμε στην Αστυνομία. Μάλιστα, όταν κάποιος άλλος μάρτυρας κάλεσε ξανά την Αστυνομία, είπε στο μέλος της ότι “την κοπέλα έκαμεν την σαπούνι” και ο αστυνομικός γέλασε. Όταν τον ρώτησε γιατί γελά, ο αστυνομικός του απάντησε “έτσι όπως το είπες με έκανες να γελάσω”. Τραγικό».

Στην πορεία, συνέχισε, «κατέβηκε κάποιος από την πολυκατοικία ο οποίος ήταν αστυνομικός εκτός υπηρεσίας. Αποφάσισε να πιάσει την κοπέλα και να την πάρει στο τμήμα για να κάνει την γραπτή της κατάθεση. Εμείς δεν ενημερώσαμε τους αστυνομικούς ότι βρέθηκε συνάδελφός τους εκτός υπηρεσίας να πάρει την κοπέλα στο τμήμα. Αυτό που είπαν ότι ενημερώθηκαν ότι βρέθηκε αστυνομικός, δεν ισχύει. Επίσης, μετά που έφυγε η κοπέλα, συνεχίσαμε να τους παίρνουμε τηλέφωνο να έρθουν στο σημείο επειδή ο δράστης ήταν στο σπίτι με το παιδί».

Σημείωσε ότι «δεν ήρθε κανένας αστυνομικός να αναλάβει την υπόθεση παρά το ότι ισχυρίζονται ότι έδρασαν άμεσα. Ήμασταν εκεί περίπου μια ώρα περιμένοντας την Αστυνομία. Στο τελευταίο τηλεφώνημα που τους είχαμε κάνει ένας άλλος αστυνομικός είπε “έχουμε και άλλες υποθέσεις, μόλις βρεθεί κάποιο περιπολικό διαθέσιμο θα έρθουμε”». «Αναλάβαμε εμείς, σαν πολίτες, το περιστατικό. Ήμασταν εκτεθειμένοι για πολύ ώρα. Ήμασταν τρία άτομα και είχαμε πίσω μας μια έγκυο γυναίκα, την ώρα που ο άντρας της ήταν στο διαμέρισμα. Ήταν επικίνδυνη η κατάσταση. Πώς μπορούσαμε εμείς να νιώσουμε ασφάλεια;», διερωτήθηκε.

Κληθείς να σχολιάσει την απάντηση που έδωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ότι το περιπολικό αντί να μεταβεί στην διεύθυνση που δόθηκε στον Στρόβολο, πήγε στην ίδια διεύθυνση στη Λευκωσία, αλλά στη συνέχεια έφτασε στο σωστό σημείο, ο αυτόπτης μάρτυρας είπε «δεν πάτησαν ποτέ. Ήμασταν εκεί μια ώρα. Πότε έφτασαν μετά από 2-3 ώρες;».

«Είμαστε σοκαρισμένοι για το πόση ώρα περιμέναμε την αστυνομία να ανταποκριθεί σε ένα τόσο σοβαρό περιστατικό, όπως επίσης και για τις ειρωνείες και τα γέλια στα τηλέφωνα. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά ήταν μια τραγική εμπειρία και λίγες μέρες μετά την γυναικοκτονία της 28χρονης στην Ελλάδα. Ελπίζω να ελέγξουν τις κλήσεις για να δουν πόσες φορές τους διευκρινίσαμε την διεύθυνση και πόσες φορές γέλασαν».

Πάντως, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η αστυνομία μετέβη στη σκηνή τη Δευτέρα προκειμένου να λάβει καταθέσεις. «Εμένα δεν μου ζητήθηκε να δώσω κατάθεση, ωστόσο κάλεσαν τον άνδρα που μίλησε με τον Αστυνομικό που γέλασε», διευκρίνισε. Εξάλλου, ο κ. Ανδρέου δήλωσε χθες, στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», πως η συμπεριφορά του συγκεκριμένου Αστυνομικού θα διερευνηθεί, ενώ ο θύτης συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση. Σε ερώτηση αν θα κληθεί για κατάθεση το πρόσωπο το οποίο έκανε την αρχική καταγγελία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Ανδρέου είπε ότι το άτομο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί καθώς πρόκειται για ανώνυμο λογαριασμό.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το Σάββατο μετά από ανάρτηση πολίτη στην πλατφόρμα «Χ». Όπως έγραψε, εγκυμονούσα γυναίκα έπεσε θύμα αγρίου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της το Σάββατο και όταν πολίτες πήραν τηλέφωνο τις Αρχές, ο αστυνομικός γελούσε και τελικά δεν ήρθαν ποτέ «γιατί είχαν κι’ άλλες δουλείες», με αποτέλεσμα απλοί πολίτες να την μεταφέρουν στο ΤΑΕ.

Η «Καθημερινή» επικοινώνησε την ίδια μέρα με την Αστυνομία η οποία ανέφερε πως είναι ενήμερη και διερευνά το περιστατικό και πως θα απαντήσει κάτω από την ανάρτηση του χρήστη. Λίγα λεπτά αργότερα, η Δύναμη έδωσε τη δική της τοποθέτηση αναφέροντας πως η ανταπόκριση των μελών της ήταν άμεση και προσθέτοντας πως μέλος της Αστυνομίας, το οποίο βρισκόταν εκτός καθήκοντος και τυγχάνει να είναι γείτονας της παραπονούμενης, ενημερώθηκε για το περιστατικό και άμεσα την οδήγησε στο ΤΑΕ Λευκωσίας (Κλ. Βίας στην Οικογένεια), για υποβολή καταγγελίας. Στη συνέχεια ο χρήστης διευκρίνισε ότι ο λόγος που έγραψε «απλοί πολίτες» ήταν ακριβώς γιατί το μέλος της αστυνομίας δεν ήταν εντός καθηκόντων και δεν είχε καμία υποχρέωση να βοηθήσει και ότι η τηλεφωνική τους ανταπόκριση ήταν όπως την περιέγραψε.

Μετά την απάντηση της Αστυνομίας, η «Καθημερινή» επικοινώνησε ξανά με το γραφείο Τύπου, ρωτώντας εάν θα ελεγχθεί η κλήση προκειμένου να διαφανεί εάν όντως η συμπεριφορά του αστυνομικού ήταν όπως περιγράφεται στην καταγγελία, με το γραφείο να απαντά ότι δεν γνωρίζει κάτι άλλο πέραν της απάντησης που δόθηκε στην πλατφόρμα «Χ» και ότι εννοείται πως όλες οι καταγγελίες διερευνώνται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση