ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Αχταρμάς» ο καιρός - Πότε έρχονται βροχές

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ανακοινώσεις

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση αναμένεται σταδιακά από την Τρίτη. Από τη Δευτέρα στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται παροδικά να είναι αυξημένες, κυρίως την Τρίτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά. Παροδικά, θα εμφανίζονται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Αργότερα, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και παροδικά στα δυτικά παράλια και στα προσήνεμα ορεινά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί αργότερα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Την Τρίτη, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις με ενδεχόμενο τοπικών, κυρίως ελαφρών, βροχών, ενώ σταδιακά από το βράδυ αλλά και την Τετάρτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση