ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σηματοδοτήθηκαν νέα σημεία για την αυριανή έρευνα (pics)

Το σόναρ επιχείρησε ξανά το απόγευμα της Πέμπτης

Συνεχίζονται σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, με τη συνδρομή δύτη και της ρομποτικής κάμερας. οι έρευνες για εντοπισμό ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός της Maricar Valdez Arquiola, ενός ακόμη θύματος του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά.


Υπόθεση «Ορέστης»: Αυτοί είναι οι ποινικοί ανακριτές για την Αστυνομία


Στη μάχη το sonar

Λίγο πριν τις 15:30 το απόγευμα ρίχθηκε εκ νέου στη «μάχη» το σύστημα sonar το οποίο σάρωσε ξανά την «Κόκκινη λίμνη» σε μία ακόμα προσπάθεια εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας. Ωστόσο, γύρω στις 18:00, αποφασίστηκε η σηματοδότηση νέων σημείων που θα ερευνηθούν την Παρασκευή. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες την Πέμπτη και για άλλη μια φορά απέβησαν άκαρπες.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 9 Μαΐου, οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη», με την είσοδο του δύτη στο νερό. Ο δύτης, περίπου μια ώρα αργότερα, βγήκε από το νερό, χωρίς να ανασύρει οτιδήποτε. Ωστόσο, όπως πληροφορούμαστε, το σόναρ επιστρέφει μεταφέρεται από την Μεμί στην «Κόκκινη» εντός της ημέρας, για να ερευνήσει εκ νέου το σημείο στο οποίο έψαξε ο δύτης.

Μέχρι στιγμής, δεν αλλάζει κάτι

Σε δηλώσεις από την «Κόκκινη Λίμνη» προέβη ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε σχέση με την πορεία των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αγγελίδης, αναφέρθηκε στο εύρημα που έθεσε σε συναγερμό τις αρχές το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, καθώς και στην αναφορά για την βαλίτσα σε κάδο απορριμμάτων ταβέρνας στο Δάλι.

Κατά τις σημερινές έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, θα ελεγχθούν στόχοι με την ρομποτική κάμερα και με δύτη, καθώς και ένα σημείο στο οποίο μέσα από παλαιότερες φωτογραφίες φαίνεται να υπάρχει κάτι, καθώς και ένα ακόμα σημείο πιο δυτικά της Κόκκινης Λίμνης. 


Θέλουν να είναι σίγουροι για το παράξενο εύρημα


Λάθος συναγερμός

Οι χθεσινές έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σε κάποια στιγμή γύρω στο μεσημέρι, δύτης με τη βοήθεια απόχης ανέσυρε αντικείμενο. Υπήρξε έντονη κινητικότητα και στην σκηνή κλήθηκαν πυροτεχνουργοί, ιατροδικαστές, το ΤΑΕ Λευκωσίας. Οπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για τρία σφουγγάρια τοποθετημένα γύρω από ένα ξύλο και τυλιγμένα σε χαλάκι.



Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο, και του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκου Τράγκολα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν να δουν τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση που έκανε το σόναρ στην Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από τη Λίμνη «Μεμί» στον Ξυλιάτο θα συνεχιστεί και κατά τις πρωινές ώρες σήμερα.


Ψάχνοντας τα θύματα του «Ορέστη» (Vid, Pics)


Φύλλο και φτερό οι κάρτες τηλεφώνου του «Ορέστη»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «Ορέστης» διέθετε περισσότερες από μια τηλεφωνικές κάρτες, με τους ειδικούς να κατορθώνουν να ξεκλειδώσουν την επίμαχη sim την οποία κατά την σύλληψη του προσπάθησε να καταπιεί.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεψαχνίζουν τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτές για να μπορέσουν να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα για την δράση του «Ορέστη».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X