ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ψάχνοντας τα θύματα του «Ορέστη» (Vid, Pics)

Άκαρπες οι έρευνες στην «Κόκκινη λίμνη»

Δημήτρης Λουκά

Η υπόθεση «Ορέστης» συνεχίζει να συγκλονίζει κάθε μέρα και περισσότερο ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία.

Αγωνία, ερωτήματα που βασανίζουν, σοροί που αγνοούνται και τα φρικτά εγκλήματα του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, μονοπωλούν για 25η μέρα το ενδιαφέρον των πολιτών.

Οι εντατικές έρευνες της Τετάρτης επικεντρώθηκαν στην «Κόκκινη λίμνη» και στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου περιοχές τις οποίες ο 35χρονος υπέδειξε ως τα σημεία που ξεφορτώθηκε τα πτώματα των θυμάτων του.

Άκαρπες οι έρευνες στην «Κόκκινη λίμνη»

Στην «Κόκκινη λίμνη» συνεχίστηκαν οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με την σορό της Maricar Valdez, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Κατά την επιχείρηση καταδύθηκε δύτης με σκάφανδρο με τις προσπάθειες να παραμένουν άκαρπες. Ελέγχθηκαν γύρω στα οκτώ σημεία και την Πέμπτη θα ελεγχθεί ένα ακόμα το οποίο μέσα από παλαιότερες φωτογραφίες φαίνεται να υπάρχει κάτι που ίσως είναι σχετικό, καθώς και σημείο πιο δυτικά της «Κόκκινης Λίμνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συντονιστικό Κέντρο έχει ακόμα στόχους να ελέγξει στην «Κόκκινη Λίμνη», αλλά επειδή η ρομποτική κάμερα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ορατότητα, το Κέντρο Συντονισμού κατεβάζει δύτη σε σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές τις ημέρες το sonar δεν θα επανέλθει στην «Κόκκινη Λίμνη».

Θρίλερ με την σορό της 6χρονης Sierra

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η μάχη για εντοπισμό της 6χρονης Sierra κόρης της Marry Rose, στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, όπου ο καθ΄ομολογιάν κατά συρροή δολοφόνος υπέδειξε ως το μέρος που πέταξε το κοριτσάκι.

Το sonar σάρωσε την λίμνη Μεμί ενώ αργά το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, του Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του συστήματος sonar, Αλεχάντρο Παλμέιρο, και του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα.

Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν η αξιολόγηση των πρώτων αποτελεσμάτων από την ανάλυση που έκανε το sonar.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από τη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο θα συνεχιστεί τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να επιχειρηθεί στην Λίμνη Μεμί, οποιαδήποτε κατάδυση, πρέπει να έχουν ένα πολύ δυνατό δείγμα, διότι για να βγουν τα τελικά αποτελέσματα από την έρευνα του sonar πρέπει να περάσουν πολλές ώρες.

Το εύρημα που προκάλεσε αναστάτωση

Ένα βαρύ εύρημα ανασύρθηκε από την «Κόκκινη Λίμνη» το μεσημέρι της Τετάρτης, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Στο σημείο κλήθηκαν ιατροδικαστές, ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας καθώς και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας.

Αργότερα, μετά από τις εξετάσεις των ιατροδικαστών, φάνηκε ότι εκ πρώτης όψεως επρόκειτο για εύρημα άσχετο με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ξύλο τυλιγμένο με τρία σφουγγάρια και από πάνω μια φλοκάτη.

Στο βίντεο πιο κάτω, καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό η ανάσυρση του αντικειμένου, για το οποίο σήμανε συναγερμός και προκλήθηκε μεγάλη κινητοποίηση στην όχθη της λίμνης.

Έριξαν πέτρα στο φρεάτιο και αποκαλύφθηκε η φρίκη


Ο άνθρωπος που βρήκε το πτώμα της Marry Rose μιλά για πρώτη φορά (Vid)


Την σορό της Marry Rose, δεμένη και τυλιγμένη, μέσα στα βρόμικα νερά του φρεατίου του παλαιού μεταλλείου της Κοκκινόγειας, δεν εντόπισε μόνος ο Γερμανός τουρίστας, αλλά και ένας Ελληνοκύπριος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο με την παρέα του.

Τα όσα περιγράφει για την στιγμή της αποκάλυψης προκαλούν ανατριχίλα. Ένα zoom μιας φωτογραφικής αποκάλυψε την φρίκη…

Φύλλο και φτερό οι κάρτες τηλεφώνου του «Ορέστη»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο «Ορέστης» διέθετε περισσότερες από μια τηλεφωνικές κάρτες, με τους ειδικούς να κατορθώνουν να ξεκλειδώσουν την επίμαχη sim την οποία κατά την σύλληψη του προσπάθησε να καταπιεί. 

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεψαχνίζουν τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτές για να μπορέσουν να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα για την δράση του «Ορέστη».

Ψάχνοντας τα θύματα του «Ορέστη»

Επτά θύματα, πέντε ενήλικες γυναίκες και δύο κοριτσάκια. Πέντε πτώματα και δύο σοροί που ακόμα αγνοούνται. Ένα ερωτηματικό γύρω από δολοφονημένη 40χρονη γυναίκα στα κατεχόμενα.

Εγκληματολόγοι και ψυχολόγοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η δράση του «Ορέστη» πιθανότατα να άρχισε πριν από την πρώτη δολοφονία που μέχρι στιγμής είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Αστυνομία που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα θύματα.

Τελικά πόσα είναι τα θύματα του «Ορέστη»;

 

 

 

 

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X