ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποποιείται την κυπριακή υπηκοότητα μετά από επίθεση για χώρο στάθμευσης ΑμεΑ

«Το θέμα της παράνομης στάθμευσης πρέπει να λυθεί»

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης κατήγγειλε ότι μια πολίτης, η οποία κατέχει την Ελληνική και την Κυπριακή υπηκοότητα, αποφάσισε να αποποιηθεί της κυπριακής λόγω της απογοήτευσής της από την στάση των αρμοδίων αφότου δέχθηκε επίθεση από ένοικους του συγκροτήματος κατοικιών στο οποίο διαμένει γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα να χρησιμοποιείται χώρος στάθμευσης για ΑμεΑ αποκλειστικά από όσους το δικαιούνται.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Λαμπριανίδης αποκάλεσε ως «ιδιαίτερα απογοητευτικό» ότι μια πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει αποφασίσει και έχει υποβάλει αίτηση για να αποποιηθεί της κυπριακής υπηκοότητας «απογοητευμένη από την στάση και τη διαχείριση από το κράτος μας της παράνομης στάθμευσης σε χώρους στάθμευσης για ΑμΕΑ και της αδυναμίας του κράτους και της αστυνομίας να καταγγέλλει τους παραβάτες σε βαθμό που αποθρασύνθηκαν και δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε υβριστική επίθεση προς την συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία ένοιωσε ότι δεν αξίζει πλέον αν είναι Κύπρια υπήκοος».

Το κράτος, σημείωσε, «οφείλει να λάβει μέτρα να προστατέψει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, τους πολίτες, αλλά και να εφαρμόσει τους νόμους οι οποίοι ψηφίζονται για προστασία των δικαιωμάτων μας».

Επιτέλους, πρόσθεσε, το θέμα της παράνομης στάθμευσης πρέπει να λυθεί και είναι άξιο απορίας πως το 2019 ακόμα ασχολούμαστε με την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης και να υπάρχουν σημεία που η αστυνομία να δηλώνει αδύναμη ή ότι είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της να καταγγείλει τους παραβάτες.

Απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι υπήκοος και της Ελληνικής Δημοκρατίας και ότι η ίδια δεν είναι ανάπηρη, αλλά κατοικεί σε συγκρότημα κατοικιών όπου υπάρχει χώρος για άτομα με αναπηρίες και την ενδιαφέρει να είναι διαθέσιμος για αυτούς που πραγματικά τον δικαιούνται. Έχει δεχθεί επίθεση ακριβώς γι αυτό, πρόσθεσε, από τους άλλους ενοίκους του κτιριακού συγκροτήματος οι οποίοι θέλουν να σταθμεύουν εκεί για την ευκολία τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X