ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα Έγκωμης: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις

Στις 19/12 ξεκινά η δίκη

Παραπέμπονται σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οι τέσσερεις ύποπτοι για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη, στις 3/11.

Την Πέμπτη (28/11) ο 42χρονος Ε/κ που μαρτυρίες τον τοποθετούν στη σκηνή της αιματηρής συμπλοκής καθώς και ο 44χρονος Ε/κ που φέρεται ως το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη και τραυμάτισε κρίσιμα τον 30χρονο Σύρο καθώς και οι άλλοι δύο (43 και 50 ετών) που κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι, παρουσιάστηκαν ενώπιον δικαστηρίου.

Ο 44χρονος φερόμενος δράστης και ο 42χρονος, είναι αντιμέτωποι μεταξύ άλλων, με τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, συνωμοσία για φόνο, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.


 Απόπειρα Φόνου: Ασπάστηκε τον πατέρα του πριν επιστρέψει στο κελί ο φερόμενος δράστης


Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι φερόμενοι συνεργοί είναι της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων με τα οποία είναι αντιμέτωποι ο 44χρονος και ο 42χρονος, ζητήθηκε η περεταίρω κράτησή τους, ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν, εκ νέου ελεύθεροι.

Το χρονικό

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε γύρω στις 5.45 τα ξημερώματα της 3ης Νοεμβρίου, έξω από νυκτερινό κέντρο στην Έγκωμη.

Στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, όπου εντόπισαν στο έδαφος τον 30χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Θυμίζουμε ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν έξι πρόσωπα. Ο 42χρονος που φέρεται να ενεπλάκη στην συμπλοκή, ο 44χρονος φερόμενος δράστης και άλλα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία έχουν αφεθεί πλέον ελεύθερα.

Εναντίον του 37χρονου και του 49χρονου, δεν προέκυψε οτιδήποτε, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμο να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα, 43 και ο 50 ετών, παρά το ότι αφέθηκαν ελεύθερα κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση