ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κακουργιοδικείο: Στις Κεντρικές Αλεξούι και Ρούντολφ μέχρι την έναρξη της δίκης

Δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες

Ενώπιον Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάστηκαν εκ νέου την Παρασκευή (6/3) ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Dudi Rudolf, ώστε να ανακοινώσει την απόφασή του ο πρόεδρος για το εάν θα παραμείνουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους.

Οι δύο κατηγορούμενοι πλέον, οδηγήθηκαν και την Πέμπτη (5/3) ενώπιον Κακουργιοδικείου όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, τις οποίες όμως δεν παραδέχθηκαν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν Μαυρομιχάλης και Ρούντολφ είναι αυτή της συνωμοσίας για φόνο, της απόπειρας φόνου, της παράνομης κατοχή πυροβόλου όπλου και της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών.

Την Πέμπτη (5/3) σε μια χρονοβόρα διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων, Άντρος Πελεκάνος (Μαυρομιχάλης) και Αντώνης Δημητρίου (Ρούντολφ) αγόρευσαν ώστε να πείσουν το δικαστήριο να αφεθούν ελεύθεροι οι πελάτες τους.

Κοινό σημείο αναφοράς των δύο δικηγόρων, ήταν η αμφισβήτηση των καταθέσεων του Παναγιώτη Παναγιώτου άλλως Γλύκας, με τις οποίες εμπλέκει τους δύο κατηγορούμενους στην απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε εναντίον του το 2017. Επίσης, κάλεσαν το δικαστήριο να στείλει μηνύματα και να μην στερήσει την ελευθερία των πελατών τους, την, αφού όπως υποστήριξαν πίσω από την βασική μαρτυρία της υπόθεσης, κρύβονται αλλότρια κίνητρα.

Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου σας μεταφέραν λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία:

-  Η απόφαση του Κακουργιοδικείου:

Τα τρία μέλη του Κακουργιοδικείου παρακολουθήσαν με προσοχή τις αγορεύσεις των δικηγόρων και διάβασαν με προσοχή το μαρτυρικό υλικό, αναφέρει ο πρόεδρος.

Για τον κίνδυνο φυγοδικίας, ο δικαστής αφού αναφέρθηκε στις καταθέσεις του παραπόνουμενου και τόνισε τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, σημείωσε ότι εξετάζοντας στην όψη του (το μαρτυρικό υλικό) φαίνεται να υπάρχει πιθανότητα καταδίκης των δύο προσώπων.

Σημειώνεται επίσης ότι η μαρτυρία δεν είναι τόσο αδύνατη, παρά τις αντιφάσεις και είναι πιθανόν να φέρει την καταδίκη.Το δικαστήριο αναφέρει ότι ο κίνδυνος φυγοδικίας των δύο είναι ορατός. Κρίνεται επίσης ότι υπάρχει κίνδυνος διαπραξης άλλων αδικημάτων από τους δύο, βάσει και των άλλων υποθέσεων στις οποίες είναι κατηγορούμενοι. Δεν κρίνεται ότι οι δύο μπορεί να επηρεάσουν μάρτυρες αν αφεθούν ελεύθεροι. Το δικαστήριο κρίνει ότι αφού η Κατηγορούσα Αρχή απέδειξε τους δύο λόγους για να κρατηθούν τότε, το δικαστήριο διατάσσει την κράτηση τους μέχρι την έναρξη της δίκης η οποία έχει οριστεί για ακρόαση στις 30/6/2020 στις 9 το πρωί.

- Οι δυο έφτασαν στην αίθουσα συνοδευόμενοι από πάνοπλους άνδρες της ΕΑΟ που φέρουν αλεξίσφαιρα.

- Έφεραν στην αίθουσα Μαυρομιχάλη και Ρουντολφ. Ξεκινάει σε λίγο η διαδικασία για ανακοίνωση της απόφασης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση