ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απόδραση Λευκωσίας: Σε απευθείας δίκη ο 30χρονος

Θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την δίκη

24news team

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, παρουσιάστηκε ο 30χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη (13/1) μετά την απόδρασή του από τα κρατητήρια Αστυνομικού Σταθμού στη Λευκωσία.

Η υπόθεση καταχωρίσθηκε στο Δικαστήριο και ο 30χρονος παραπέμπεται σε δίκη για τα αδικήματα της απόδρασης από νόμιμη κράτηση και κλοπής οχήματος. Ο 30χρονος παραδέχθηκε τις κατηγορίες.

Η έναρξη της δίκης ορίστηκε για τις 26 Ιανουαρίου και μέχρι τότε ο 30χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Παράλληλα, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αναμένεται να καταχωρηθεί κι άλλη υπόθεση εναντίον του 30χρονου. Πρόκειται για αυτή που αφορούν τα αδικήματα πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και απειλών, υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί αρχικά ο κατηγορούμενος.

Θυμίζουμε ότι, για την απόδραση του 30χρονου, ζητήθηκε έκθεση γεγονότων από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και βάσει αυτής, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 3 με΄λη της Δύναμης. 

Πώς συνελήφθη μετά την απόδραση

Ο 30χρονος, ο οποίος είχε αποδράσει από τα κρατητήρια Αστυνομικού Σταθμού στη Λευκωσία, στις 11 Ιανουαρίου 2022, εντοπίστηκε και συνελήφθη, χθες το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η σύλληψή του επιτεύχθηκε μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας, στην περιοχή χωριού της επαρχίας Αμμοχώστου.

Μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, που λήφθηκε στην Αστυνομία, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή, όπου εντόπισαν τον 30χρονο.

Κατά το χρόνο εντοπισμού του ο 30χρονος, προσπαθούσε να αφαιρέσει αυτοκόλλητα από τις πόρτες οχήματος, το οποίο δεν έφερε αριθμούς εγγραφής. Μόλις ο 30χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή τρέχοντας. Καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ανέκοψαν και τον συνέλαβαν.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο το οποίο περιεργαζόταν ο 30χρονος, είχε κλαπεί από περιοχή της Λευκωσίας. Η κλοπή του οχήματος είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία, στις 12 Ιανουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια έρευνας, που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εργαλείων και ηλεκτρικών μηχανημάτων. Όπως διαπιστώθηκε, τα εν λόγω εργαλεία και μηχανήματα αποτελούν μέρος περιουσίας που κλάπηκε από αγροικία, που βρίσκεται σε περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου και διαρρήχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 12 και 13 Ιανουαρίου 2022.

Γιατί είχε συλληφθεί αρχικά

Ο 30χρονος τελούσε υπό κράτηση για υπόθεση κακόβουλης ζημιάς, απειλής, ανησυχίας και άλλων αδικημάτων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, εναντίον του 30χρονου είχαν γίνει δύο καταγγελίες από ιερέα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο ότι, τα Χριστούγεννα και στις 8 Ιανουαρίου, του είχε προκαλέσει μικροζημιές στο όχημα και στην οικία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ελληνοκύπριος δραπέτης, φαίνεται να εξαπέλυσε απειλές κιόλας εναντίον του ιερέα και του περίγυρού του.

Σημειώνεται ότι ο ιερέας που δέχθηκε τις απειλές και προκλήθηκαν ζημιές στην περιουσία του, είχε υπό την φροντίδα του τον 30χρονο.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση