ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτη ποσότητα κάνναβης - Έκανε φυλακή ο 38χρονος Ελληνοκύπριος

Έτσι εντόπισαν τα 132kg

24news team

Από την Ισπανία ήρθε η μεγάλη ποσότητα κάνναβης, η οποία εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού ενώ για την υπόθεση ήδη οι Αρχές προχώρησαν στην σύλληψη ενός 38χρονου.

Σε δηλώσεις του, ο Διοικητής της ΥΚΑΝ Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε: «Μετά από πληροφορία που δόθηκε στην ΥΚΑΝ, σε σχέση με άφιξη εμπορευματοκιβωτίου στο νέο λιμάνι Λεμεσού στο οποίο πιθανόν να μεταφέρονταν παράνομες ναρκωτικές ουσίες, κινητοποιήθηκε η αστυνομία σε συνδυασμό με τις τελωνειακές αρχές και με βάση δικαστικού εντάλματος προχωρήσαμε στην έρευνα του εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε ανοιχτό χώρο στο νέο λιμάνι», προσθέτοντας «προκαταρκτικά διαπιστώθηκε πως σε αυτό υπήρχαν 24 ξύλινες βάσεις που περιλαμβάναν 915 συσκευασίες ζωοτροφών και από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε σε 135 συσκευασίες ζωοτροφής υπήρχαν 132 συνολικά αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες κάνναβης, συνολικού βάρους 132 κιλών».

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, υπήρχαν σε μερικές συσκευασίες μόνο ναρκωτικά ενώ υπήρχαν και άλλες που οι ναρκωτικές ουσίες, ήταν μέσα στις τροφές.

Μετά από έρευνες, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 38χρονου ο οποίος συνελήφθη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του.

Όσον αφορά τον 38χρονο Ελληνοκύπριο, υπάρχει μαρτυρία που τον εμπλέκει στην υπόθεση ενώ είναι γνωστός στις Αρχές αφού έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την ΥΚΑΝ για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ έχει καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιες υποθέσεις.

Ο κος. Κατσουνωτός, είπε πώς «Εξετάζουμε και την εμπλοκή κι άλλων προσώπων», ενώ ανέφερε πώς η επιτυχία της ΥΚΑΝ είναι ένα καίριο πλήγμα των εμπόρων ναρκωτικών.

«Οι εξετάσεις συνεχίζονται, θεωρούμε ότι δεν θα αφεθεί τίποτα στην τύχη και ανάλογα με το μαρτυρικό υλικό, ο 38χρονος έδωσε κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται ενώ μετά από έρευνες τα ναρκωτικά αφίχθηκαν στο νησί, για χρήση στο έδαφος της Δημοκρατίας», δήλωσε καταληκτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση