ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απάτη με οχήματα: Χειροπέδες ξανά στην 49χρονη - Ο ρόλος των υπολοίπων

Εξελίξεις στην υπόθεση

24news team

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση απάτης με χτυπημένα εισαγόμενα οχήματα στην Κύπρο, για τα οποία δεν αναγραφόταν η πραγματική τους κατάσταση. Οι Αστυνομικές Αρχές μετά από ενδελεχείς έρευνες πέρασαν χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα για το κύκλωμα ενώ δεν αποκλείεται, αν προκύψουν στοιχεία και μαρτυρίες να προχωρήσουν και σε άλλες συλλήψεις.

Ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες, όπως πληροφορείται το 24news, είναι και η 49χρονη, η οποία συνελήφθη εκ νέου αφού προέκυψαν νέα στοιχεία εναντίον της.

Σημειώνεται πώς η 49χρονη είχε συνελήφθη στις 9/2/22 για αδικήματα που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και απόπειρα εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις ενώ εξασφαλίστηκε μέσω δικαστηρίου τριήμερο διάταγμα προφυλάκισής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 49χρονη, έδειχνε έγραφα, τα οποία έλεγαν πώς τα οχήματα ήταν καινούργια χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά για χτύπημα ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους, οι οποίοι συνελήφθησαν για την κομπίνα, πρόκειται για 63χρονο, 35χρονο, 46χρονο και ακόμη μία γυναίκα ηλικίας 43 ετών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η 43χρονη είναι λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και ανέλαβε τον ρόλο στο να μην δηλώνει τα οχήματα ως κτυπημένα ενώ παρουσίαζε πλαστά έγραφα, τα οποία ανέφεραν πώς αυτά ήταν ολοκαίνουργια.

Όπως μας ανέφερε, η ίδια πηγή, οι άλλοι τρεις, δηλαδή ο 63χρονος, 35χρονος και 46χρονος είναι έμποροι οχημάτων - πωλητές, οι οποίοι ξεγελούσαν τους πελάτες για την τιμή και τους έπειθαν έτσι ώστε να προχωρήσουν στην αγορά του.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, μεταξύ των ημερομηνιών 01/01/2021 – 17/02/2022, οι Αρχές εντόπισαν μέχρι στιγμής 29 οχήματα, τα οποία, φέρονται να εισήχθησαν από χώρες του εξωτερικού στην Κύπρο κτυπημένα, ωστόσο ενεγράφησαν στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, στις επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου, ως μη χτυπημένα.

Θυμίζουμε πώς σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, Ανώτερος λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ήταν αυτός που διαπίστωσε τη δράση του κυκλώματος και όπως φαίνεται, εξαιτίας αυτού έγινε στόχος εμπρηστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση