ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανώτατο: Ορθά εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των Μπουλούτα και Φόρου

Ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του, έκρινε ότι ορθά εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης εναντίον των κατηγορουμένων στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, τα οποία είχαν εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ώστε να παρουσιαστούν στο δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο.

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπό πενταμελή σύνθεση, έκανε αποδεκτή την έφεση της Νομικής Υπηρεσίας κατά της απόφασης Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδώσει προνομιακά εντάλματα, με τα οποία ακυρώθηκαν τα εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον των Μπουλούτα και Φόρου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ώστε να παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Οι δικαστές του Ανωτάτου σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην απόφασή τους ότι «δεν θεωρούμε" ότι τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν καταστρατηγούν το άρθρο 4(2) του περί Διεθνούς Συνεργασίας σε Ποινικά Θέματα Νόμου του 2001 (Ν.23(Ι)/2001).

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε στις 02/11/2018 χρηματική ποινή στους τέσσερις καταδικασθέντες στην ποινική υπόθεση της πρώην Λαϊκής τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί στο Ανώτατο η εκδίκαση των εφέσεων που καταχωρήθηκαν στην υπόθεση της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, τόσο από πλευράς των καταδικασθέντων όσο και από πλευράς του Γενικού Εισαγγελέα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X